(VIDEO) MISTERIOZNA SVETLOST IZNAD SAD: Tajno testiranje raketa ili svemirski otpad?
Foto: Printscreen Yt

Amerika u šoku

(VIDEO) MISTERIOZNA SVETLOST IZNAD SAD: Tajno testiranje raketa ili svemirski otpad?

Planeta -
Iskusni kažu da nisu meteori jer se kreću presporo, a NASA i Pentagon još ćute!

Celog vikenda sa svih krajeva od zapadne do istočne obale SAD službama pomoći stizali su panični pozivi građana koji su prijavljivali misteriozne svetleće objekte na nebu.

Iskusni posmatrači kažu da nije reč o meteorima jer se kreću presporo, a neki idu tako daleko da tvrde da se radi o tajnom testiranju raketa ili o padu svemirskog otpada na zemlju, piše Dejli mejl.

Nijedna od ovih "teorija" za sada nije potvrđena, a NASA i Pentagon uporno ćute. Međutim, društvene mreže zatrpane su raznim komentarima.

"Navikao sam ujutro da viđam avione s upaljenim svetlima, ali je ovo bilo drugačije. Iz ovih objekata nešto je izlazilo, a tu ne mislim na svjetlost. Kao da se iz njih nešto raspršivalo" - komentisao je jedan od promatrača sa zapadne obale SAD, koji je svetleće objekte video u subotu.

Već u nedelju pojava se preselila i na istočnu obalu tako da su dojave počele da pristižu na području od Picburga do Njujorka. Američko društvo za proučavanje meteora bilo je zatrpano prijavama da se na nebu vidi bela ili žuta svetlost.

"Pregledao sam postove na stranici Društva i video dojave o padu velikog belog objekta s neba. Neobično je to što je imao veliki rep", Bing Kvok s kalifornijskog prirodnjačkog fakulteta. Dodao je i to kako mu za detaljniju analizu ipak treba malo više dokaza.

Za razliku od njega, Džeral Mekigan iz svemirskog centra u Oklandu ponudio je rešenje koje više zvuči senzacionalistički..

"Smatramo da se možda radi o svemirskom otpadu koji je izašao iz orbite i ušao u atmosferu, ili je o nekoj vrsti testiranja raketa."

Ovu poslednju teoriju demantovali su iz baze američkog ratnog vazduhoplovstva u Vandenburgu, odakle su poručili da ovog vikenda nisu testirali nikakve rakete.

http://www.youtube.com/watch?v=OvsExDCJTnc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track