(VIDEO) ONI SU PREŽIVELI OPSADU KOBANIJA: Džihadisti ISIL gori od zveri!

Bekstvo iz pakla

(VIDEO) ONI SU PREŽIVELI OPSADU KOBANIJA: Džihadisti ISIL gori od zveri!

Planeta -
Preživjeli kurdski aktivist i njegova supruga, koji su svjedočili opsadi Kobanija nekoliko mjeseci te snimili neke od fotografija i videa brutalnosti ISIL-a, dali su intervju za RT kako bi ispričali što su proživjeli.

Pripadnici Islamske države u Iraku i Levantu (ISIL) gori su od zveri, posvedočili su novinarima Raše tudej aktivista i novinar Bazran Halil i njegova supruga Rejšan, koji su preživeli opsadu sirijskog grada Kobanija.

"Pod posadom je bio i čovek s Daunovim sindromom. Nije mogao da shvati šta se događa, nije mogao da pobegne. Kad je ISIL stigao, odsekli su mu glavu i fotografisali se kraj njega, zatim su podelili fotografiju na društvenim mrežama i rekli da su ubili ateistu", ispričao je u dahu Halil.

Bazran i Rejšan s novinarem Raše tudej (Foto: Printscreen Russia today)
Bazran i Rejšan s novinarem Raše tudej (Foto: Printscreen Russia today)

Halil kaže da džihadisti koriste hemijsko oružje i dokazuje to fotografijama iz mrtvačnice u Kobaniju. Fotografisao je tela sa žestokim opekotinama i kaže da je to od belog fosfora. Beli fosfor, koji spada u zabranjeno hemijsko oružje, trenutno ubija i ukoliko padne na sasvim malu površinu kože.Kad ta hemikalija prodre u telo, ljudi bukvalo sagore iznutra.

Njegova supruga Rejšan kaže da džihadisti ne seju strah, nego užas.

"Ako pušite, odseku vam prste. Konzumiranje alkohola kažnjavaju zatvorom. A ako vide ženu u društvu muškarca koji joj nije rod, kamenuju je do smrti", ispričala je ona i opisala kako ISIL trenira nove borce.

"U maju su devetogodišnji dečaci išli na pregled u Alepo. Džihadisti su ih sve oteli, zatvorili u džamije i naterali ih da uče njihovo pravo. One koji nisu dovoljno brzo učili Kuran mučili su elektro-šokovima. Ni zveri to nikad ne bi uradile", ispričala je šokirana žena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track