(VIDEO) PREŠAO 1.100 KILOMETARA: Makedonac biciklom iz Ohrida došao na vojnu paradu u Beogradu!
Foto: Printskrin

Put od 4 dana zbog aviona

(VIDEO) PREŠAO 1.100 KILOMETARA: Makedonac biciklom iz Ohrida došao na vojnu paradu u Beogradu!

Planeta -
Poseban osećaj je biti u blizini čoveka kao što je Putin, pa makar i na jedan kilometar, kaže Ilija Kostovski

OHRID/BEOGRAD - Prateći svoju ljubav prema avionima i visinama, Makedonac Ilija Kostovski je prešao 1.100 kilometara biciklom do Beograda i nazad do Ohrida kako bi gledao vojnu paradu. Veliki zaljubljenik u avione i avijaciju, putovao je puna četiri dana i 16. oktobra je stigao u Beograd da pogleda veliku vojnu paradu organizovanu povodom 70. godina od oslobođenja Beograda, na kojoj je prisustvovao i predsednik Rusije Vladimir Putin.

- Biciklizmom se aktivno bavim punih 25 godina. U vojsci sam bio aktivini padobranac 63. Padobranske brigade u Nišu, a zatim sam otišao u Bitolj gde sam bio član lokalnog Aero kluba. Od detinjstva me interesuju avioni. Konkurisao sam za pilota u Mostaru, ali pošto sam jedinac u porodici, prema tadašnjim zakonima, nisu me primili. Avioni su moja velika ljubav i želim da budem u njihovoj blizini stalno, otkriva Kostovski. Život ga je odveo u daleku Australiju, gde se ljubav prema avionima rasplamsala.

- Tamo sam vozio ruski avion "Jak-40", ali zbog finansijskog stanja nisam bio u mogućnosti da završim obuku. I dalje sam opsednut letenjem, a prošle godine sam u Ohridu polagao za letača paraglajderom sa motorom. Poseban osećaj je biti u blizini čoveka kao što je Putin, pa makar i na jedan kilometar", navodi Kostovski koji je oduševljen paradom u Beogradu.

- Piloti ruske aviogrupe "Striži" sa avionima Mig-29 prikazali su izvanrednu akrobatsku umetnost u vazduhu. Bili su istinske "lastavice" (Striži) na nebu iznad Beograda, dodaje Kostovski. Puna četiri dana je trajao njegov put biciklom na veliku vojnu paradu u Beogradu. Proputovao je Ohrid, Skoplje, Niš, Beograd, Paraćin.

- Kada sam stigao u Paraćin počela je da pada jaka kiša, pa sam odlučio da produžim dalje autobusom, ali samo do Skoplja. Odatle do Ohrida ponovo sam putovao biciklom, navodi Kostovski. Deo svog puta je zabeležio videom.

http://www.youtube.com/watch?v=Z_dTehHk6aM

(inpressmk.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track