(VIDEO) PREVARIO I KRALJA: Ovaj klinac je vukao za nos celu Španiju i izmuzao 25.000 evra
Foto: Facebook

Lagao i varao

(VIDEO) PREVARIO I KRALJA: Ovaj klinac je vukao za nos celu Španiju i izmuzao 25.000 evra

Planeta -
Ulazio je na VIP događaje - uključujući krunisanje Felipea VI - i živeo raskošno predstavljajući se kao diplomata, oficir policije, tajni agent, finansijski direktor...

MADRID - Španski student Francisko Nikolas (19) izvukao je više od 25.000 evra od poslovnih ljudi i korporacija koje je uspešno obmanjivao pretvarajući se da je bogati funkcioner.

Ovaj rođeni prevarant predstavljao se kao diplomata, oficir policije, tajni agent, finansijski direktor i mnogo štošta, ali uvek kao visokopozicionirani bogataš iz javnog života Španije, piše Think Spain, prenosi Jutarnji.hr.

U stvarnom životu taj momak nema nikakve veze s politikom, niti je bogat, ali to ga nije sprečilo da, zahvaljujući šarmu i sjajnom nastupu, ulazi na brojna zatvorena događanja - kao što je nedavno krunisanje španskog kralja Felipea VI sa kojeg, kao što se vidi, ima i fotografiju!

Francisko se često i besplatno vozio službenim vozilima s vozačem, fotografisao se s brojnim zvaničnicima kao što su bivši predsednik Španije Hoze Marija Aznar i gradonačelnica Madrida Ana Botelja.

Prevarant je čak uspeo da dobije i prenosnu policijsku sirenu, koju je uključivao da bi zaobišao saobraćajne gužve. Bio je toliko drzak da je nedavno kontaktirao s advokatima bivšeg predsednika Katalonije, optuženog za milionske pronevere i pranje novca, i predstavio se kao agent zadužen za istragu slučaja!

Uglavnom, veruje se da je zaradio više od 25.000 evra od lakovernih preduzetnika koje je ubedio da investiraju u unosne fondove - koji uopšte ne postoje. Taj novac je koristio da bi stvorio privid bogatstva - plaćao je limuzinu i vozača, telohranitelja, vlu u kojoj je neko vreme boravio...

Građane Ribadea, gradića na severozapadu Španije, uspeo je da ubedi da kralj lično dolazi uskoro na radni ručak, pa su lokalni zvaničnici mobilisali policiju, koja je obezbedila područje prema protokolu predviđenom za kraljevu posetu, a u restoranu u kom je kralj navodno trebalo da ruča - sve je čekalo spremno za svečanu priliku. Čak je i gradonačelnik pripremio ceremoniju dobrodošlice, ali kralj se nije pojavio. Lokalni i nacionalni mediji javili su da je nepostojeća poseta otkazana zbog zauzetosti monarha.

Francisko je, kao vatreni navijač madridskog Reala, posmatrao utakmice voljenog kluba iz VIP lože, u koju je ulazio s poklonjenim ulaznicama, a postao je sumnjiv tek kad je pokušao da uđe na prijem koji je u Madridu organizovala američka ambasada. Uhapšen je, a u njegovom stanu pronađene su falsifikovane policijske značke, ali i brojna autentična dokumenta i izveštaji sa pečatom španskih agencija i javnih službi.

Sudija je na saslušaju rekao da je zaprepašćen činjenicom da je Francisko tako dugo uspevao da zavaravati sve oko sebe. Student je optužen za niz prevara i pušten da se brani sa slobode.

Sudski psihijatri koji su ga pregledali smatraju da Francisko verovatno ima poremećaj ličnosti koji uključuje megalomaniju i zablude o svojoj veličini.

IIstovremeno, na društvenim mrežama u Španiji osvanule su brojne foto-montaže s Franciskom, to jest "španskim Forestom Gampom" u glavnoj ulozi.

http://www.youtube.com/watch?v=DAdtbeuZ5Uk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track