(VIDEO) PUŠKE VEĆE OD NJIH: U bitku za grad pod opsadom džihadista uključila se i deca!
Foto: Twitter

Očajna borba do smrti

(VIDEO) PUŠKE VEĆE OD NJIH: U bitku za grad pod opsadom džihadista uključila se i deca!

Planeta -
Najmanje 23 osobe povređene su u Hamburgu i donjosaksonskom gradu Cele u sukobima radikalnih islamista i Kurda, koji su demonstrirali protiv terorističke organizacije Islamska država

Deca naoružana kalašnjikovima bore se do smrti kako bi odbranili sirijski grad Koban, nakon što ni niz vazdušnih napada vođenih od strane SAD-a, nije uspeo da zaustavi napredovanje Islamske države.

Fotografije objavljene na Tviteru prikazuje čitave kurdske porodice – uključujući žene i decu – kako očajnički pokušavaju da zaustave islamske fanatike koji već mesecima osvajaju grad za gradom.

"Kurdska porodica protiv terorista Islamske države u Kobaneu – Kurdi u Kobaneu trebaju pomoć!", piše uz fotografije.

Najmanje 23 osobe povređene su u Hamburgu i donjosaksonskom gradu Cele u sukobima radikalnih islamista i Kurda, koji su demonstrirali protiv terorističke organizacije Islamska država (ID), javljaju danas nemački mediji, navodeći da ima i teško povređenih.

Za demonstracije u Hamburgu se navodi da su počele mirno, a da je zatim došlo do sukoba sa islamistima, najverovatnije salafistima, a slično se dogodilo i u gradu Cele, gde su se žestoke, takođe pod nejasnim okolnostima, sukobili Jezidi i čečenski muslimani.

http://www.youtube.com/watch?v=8eDxM5cNBDM

(EPK/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track