(VIDEO) PUTIN: Događaji u Ukrajini pokazali da je međunarodno pravo u dubokoj krizi
Foto: Printscreen RT

Savet Kremlja za ljudska prava

(VIDEO) PUTIN: Događaji u Ukrajini pokazali da je međunarodno pravo u dubokoj krizi

Planeta -
Videli smo primenu dvostrukih aršina u stavovima prema zločinima protiv civila u jugoistočnoj Ukrajini, kršenje osnovnih ljudskih prava -prava na život i ličnu bezbednost. kaže predsednik Rusije

MOSKVA - Događaji u Ukrajini pokazali su da je međunarodno pravo u dubokoj krizi budući da mnoge međunarodne organizacije za ljudska prava zatvaraju oči pred zločinima nad civilima u Ukrajini, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.

"Događaji u Ukrajini su pokazali da su međunarodno pravo, osnovne norme Univerzalne povelje o ljudskim pravima i povelja o sprečavanju genocida u velikoj krizi", rekao je Putin na sastanku Saveta Kremlja za ljudska prava.

"Videli smo primenu dvostrukih aršina u stavovima prema zločinima protiv civila u jugoistočnoj Ukrajini, kršenje osnovnih ljudskih prava -prava na život i ličnu bezbednost. Ljudi tamo trpe torturu, okrutan i ponižavajući tretman, diskriminaciju i vansudske mere", kazao je Putin, javlja RIA Novosti.

"Na žalost, mnoge međunarodne organizacije jednostavno zatvaraju oči pred ovim činjenicama", dodao je on.

Predsednik Rusije naročito je izrazio zabrinutost zbog onoga što se događa u aktuelnoj predizbornoj kampanji u Ukrajini.

"Šta se događa sada za vreme predizborne kampanje? I da li su ovi izbori uopšte regularni? Zar ne vidimo šta se dešava? Oni koji drugačije misle trpe batine i poniženje. Kakva vrsta demokratije se nameće ovoj teritoriji?", upitao je Putin, preneo je TAS.

http://www.youtube.com/watch?v=58wT6d45ZR0#t=7114

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track