(VIDEO) RAT ZA DONJECK: Vojska pokušava da osvoji grad, troje mrtvih civila
Foto: Printscreen Twitter

Žestoki sukobi

(VIDEO) RAT ZA DONJECK: Vojska pokušava da osvoji grad, troje mrtvih civila

Planeta -
Crni dim vije se nad stanicom, eksplozije iz pravca aerodroma; u ukrajinskim artiljerijskim napadima na Lugansk ubijene dve, ranjeno 12 osoba

DONJECK - Tri stanovnika Donbasa poginula su a više je ranjeno dok ukrajinska vojska pokušava tenkovima da prodre u Donjeck preko železničke stanice, koja je na putu do aerodroma, javlja Raša tudej.

Očevici kažu da se vide "oblaci dima" i da se čuju eksplozije u tom delu grada, a neki svedoci, na koje se poziva Rojters, kažu da su videli dva tenka snaga samoodbrana kako se kreću ka železničkoj stanici, dok narod beži.

Savet Donjecka izdao je saopštenjem u kojem je pozvao građane koji žive u tom delu grada da ne napuštaju domove.

http://www.youtube.com/watch?v=0_K1kaEqcyg

Sergej Kavtaradze, jedan od zvaničnika samoproglašene Donjecke Narodne Republike, rekao je da najmanje četiri tenka, kao i naoružana vozila Kijeva pokušavaju da uđu u grad.

""Pažnja! Borbe se vode na autoputu Krasnoarmejskoje i u ulicama Maršal Žukov i Stratonavtov-Artjomovskaja. Sukobi su i na trgu. Upozoravamo ljude koji stanuju na trgu da ne izlaze i ne napuštaju kuće i stanove", saopštila je gradska skupština u Donjecku.

Portparol ukrajinske vojne operacije na istoku Ukrajine tvrdi da je operacija u "aktivnoj fazi", ali nije komentarisao navode o kretnjama ukrajinskih vojnika u Donjecku, kako ne bi odao strategiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track