(VIDEO) Alpinisti uhapšeni posle postavljanja ukrajinske zastave na vrh nebodera u Moskvi!
Foto: Printscreen Instagram

Neverovatno!

(VIDEO) Alpinisti uhapšeni posle postavljanja ukrajinske zastave na vrh nebodera u Moskvi!

Planeta -
Incident se dogodio na čuvenoj zgradi Kotelničeskoj, a ukrajinska zastava skinuta je posle tri sata; Moskovljani brzo na drugi neboder istakli zastavu Rusije

MOSKVA - Četiri osobe popele su se danas na poznatu zgradu Kotelničesku u Moskvi, razvili malu ukrajinski zastavu i u ukrajinske plavo-žute boje prefarbali zlatnu sovjetsku zvezdu petokraku.

"Zastavu su postavili nepoznati počinioci na vrh nebodera na keju Koteljniki", rekao je portparol ruskog Ministarstva za vanredne situacije Roman Kilkejev.

Moskovljani su reagovali brzo i na drugom neboderu razvili rusku zastavu.

Ova diverzija na 176 metara visokoj zgradi Kotelničeska objavljena je na svim ruskim televizijama i izazvala je zaprepaštenje stanovnika glavnog grada Rusije. Radnici su posle tri sata skinuli zastavu i počeli da farbaju zvezdu u prvobitnu zlatnu boju.

Simbolično je to što su danas u naše boje ofarbali najviši soliter u Moskvi, prokometarisao je na Tviteru predsednik Ukrajine Petar Porošenko.

Tek, četiri osobe s alpinističkom opremom uhapšene su i privedene u policiju na ispitivanje.

Dva muškarca i dve žene negiraju da su postavili ukrajinsku zastavu i obojili zvezdu, kažu u policiji. Ako se ispostavi da su oni to uradili, čekaju ih optužnice za vandalizam i moguća kazna do tri godine zatvora.

Zgrada Kotelničeska je jedna u nizu sedam moskovskih nebodera, poznatih kao "Sedam sestara", reprezentativnom primeru sovjetske komunističke arhitekture iz Staljinovog doba.

http://www.youtube.com/watch?v=mFtF1Rq0_rQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track