(VIDEO) SUPRUGA OTETOG BRITANCA: Preklinjem vas, oslobodite mi muža!
Foto: AP

Potresan apel

(VIDEO) SUPRUGA OTETOG BRITANCA: Preklinjem vas, oslobodite mi muža!

Planeta -
I poznati ideolog džihada Abu Mohamed al-Makdisi pozvao je juče Isis da oslobode Heninga, ističući da islam zabranjuje da se povređuju nemuslimani koji rade za humanitarne agencije!

LONDON - Supruga britanskog humanitarnog radnika Alana Heninga, kog su oteli pripadnici ekstremističke Islamske države u Iraku i Siriji (ISIS), apelovala je danas na otmičare da joj oslobode supruga.

U saopštenju, objavljenom preko britanskog Forin ofisa, supruga Barbara Hening navela je da je pokušavala da komunicira sa Islamskom državom i da je poslala "neke veoma važne poruke", ali da joj niko nije odgovorio.

Hening (47), koji je u Britaniji radio kao taksista, otet je u decembru prošle godine u Siriji.

"Alan je miroljubiv, nesebičan čovek koji je napustio porodicu i posao da bi vozio konvoj u Siriju sa muslimanskim kolegama i prijateljima da bi pomogao ljudima", navela je Barbara Hening, preneo je BBC. Ona je istakla da se moli da ljudi koji drže Alana odgovore na njenu poruku i kontaktiraju je pre nego što bude prekasno.

Poslednji video-snimak Alena Heninga pred zarobljavanje

"Kada budu čuli ovu poruku, preklinjem ljude iz Islamske države da se zagledaju u srca i oslobode mog supruga Alana Heninga", navela je Barbara Hening.

Poznati ideolog džihada Abu Mohamed al-Makdisi pozvao je juče Isis da oslobode Heninga, ističući da islam zabranjuje da se povređuju nemuslimani koji rade za humanitarne agencije.

ISIS je ranije objavio video-snimak pogubljenja dvojice američkih novinara Džejmsa Folija i Stivena Sotlofa, i zapretila da bi u znak osvete zbog američke i vojne akcije protiv njih sledeća žrtva mogao biti Hening.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track