(VIDEO) UZBUNA U TEKSASU: Petoro dece pod prismotrom u strahu od ebole?!

Zaraza stigla u SAD

(VIDEO) UZBUNA U TEKSASU: Petoro dece pod prismotrom u strahu od ebole?!

Planeta -
Saznali smo da su neka deca školskog uzrasta identifikovana da su imala kontakt sa (zaraženim) pacijentom i sada se prate od kuće. Roditelji su izuzetno zabrinuti zbog takvog razvoja situacije" rekao je na konferenciji za novinare guverner Teksasa Rik Peri

DALAS - Petoro školske dece iz Dalasa su u fazi praćenja zbog moguće izloženosti virusu ebole, posle dolaska u kontakt sa muškarcem koji se leči od te bolesti u bolnici u Teksasu, saopštili su danas zvaničnici.

"Školska deca nisu imala bilo kakve simptome i šanse da im je virus prenesen su veoma male", rekao je nadzornik školskog distrikta Dalasa Majk Majls na konferenciji za novinare, prenela je agencija Rojters.

BBC dodaje da se da su deca kod kuće i da se njihovi simptomi prate iz njihovog doma.

"Danas smo saznali da su neka deca školskog uzrasta identifikovana da su imala kontakt sa (zaraženim) pacijentom i sada se prate od kuće. Roditelji su izuzetno zabrinuti zbog takvog razvoja situacije" rekao je na konferenciji za novinare guverner Teksasa Rik Peri.

Pacijent o kome je Peri govorio je, kako se veruje, imao kontakt sa virusom u Liberiji pre dolaska u SAD, pre skoro dve nedelje.

http://www.youtube.com/watch?v=y9hqSOMrLRE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track