(VIDEO) UŽIVO PRENOS S ISLANDA: Budite svedoci erupcije vulkana Bardarbunge na Islandu!
Foto: Reuters

Dimi se sve jače

(VIDEO) UŽIVO PRENOS S ISLANDA: Budite svedoci erupcije vulkana Bardarbunge na Islandu!

Planeta -
U oblasti oko Bardarbunge pre nekoliko dana proglašeno je stanje crvene uzbune, što znači da je erupcija ili u toku ili da bi mogla da počne svakog trenutka

REJKJAVIK - Svakog časa očekuje se erupcija vulkana Bardarbunge na Islandu, a oko vulkana je ostavljeno nekoliko veb-kamera preko kojih se uživo može gledati šta se događa s vulkanom"

U oblasti oko Bardarbunge pre nekoliko dana proglašeno je stanje crvene uzbune, što znači da je erupcija ili u toku ili da bi mogla da počne svakog trenutka. Sredinom dana stepen opasnosti bio je sveden na narandžasti alarm, pre svega da bi vazdušni saobraćaj makar malo profunkcionisao, ali iz vulkana tako dimi da je vraćen crveni alarm.

Iz oblasti oko vulkana evakuisano je stanovništvo jer vlasti srepe od izlivanja lave, ali i poplava u slučaju da se naglo otopi lednjak pod kojim Bardarbunga leži.

Seizmološka aktivnost je pojačana - u seriji manjih podrhtavanja zabeležena su i dva prilično snažna potresa, jedan magnitude 5.3, a drugi 5.1 stepeni Rihtera.

http://www.youtube.com/watch?v=xoISDUAPNgc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track