(VIDEO) ŽIVOT U TERORU: Pogledajte kako je rizikovala život da snimi život pod ISIL
Foto: Printscreen Yt

Šokantni snimci

(VIDEO) ŽIVOT U TERORU: Pogledajte kako je rizikovala život da snimi život pod ISIL

Planeta -
Žena je sakrila kameru u burku i snimala ulice Rake, uporišta ISIL u Siriji

Jedna žena snimila je skrivenom kamerom snimila svakodnevicu na ulicama Rake, glavnog grada Islamske države u Iraku i Levantu (ISIL).

Obučena u burku s nikabom na glavi, što je obavezna odeća za žene na područjima na kojima ISIL sprovodi teror, jedna je žena uspela je da sakrije kameru i snimi video, koji je prvo emitovala francuska TV France 2, a zatim se proširio na internetu, piše Dnevnik.hr.

Na snimku se vidi grupa Francuskinja koje su u ISIL stigle iz Evrope da bi pružale intimno zadovoljstvo džihadistima.

Francuskinje uveravaju porodice da im tako dobro da neće da se vrate (Foto: Printscreen YouTube)
Francuskinje uveravaju porodice da im tako dobro da neće da se vrate (Foto: Printscreen YouTube)

Žena sa skrivenom kamerom ušla je u prostoriju u kojoj je bilo nekoliko žena koje su sedele ispred kompjutera i pričale na francuskom. Pretpostavlja se da su razgovarale sa svojim porodicama. Jedna žena, koja po svoj prilici drži dete u naručju, kaže: "Ne vraćam se. Otvoreno ti kažem. Nisam rizikovala da stignem ovde da bih se vraćala u Francusku. Neću se vratiti. Ne želim da se vratim jer mi je ovde dobro. Sve što vidiš na televiziji je laž."

Naoružane su i žene koje vode decu u park (Foto: Printscreen YouTube)
Naoružane su i žene koje vode decu u park (Foto: Printscreen YouTube)

Međutim, prizori koje je kamera zabeležila nisu dobri. Svuda su muškarci s oružjem, mnogima s ramena vise puške. Puške nose i žene koje s decom idu u park.

U jednom trenutku snimateljku pozivaju dva muškarca koja su je videla iz vozila. Kada im je prišla, oni je upozoravaju: "Kako se to ponašaš u javnosti? Vidimo ti lice. Nikab ti je pretanak. Bog voli žene s prekrivenim licem."

Žena se izvinjava i kaže da će drugi put nositi deblji nikab.

Kristijan Benedikt iz Amnesti internešenela prokomentarisao je da je iz ovog video-snimka očigledno da je diskriminacija najbolje što ženama u Raki moće da se dogodi, a da je mnogo verovatnije - i gorre - da će biti otete, silovane i ubijene, može dogoditi jest samo diskriminacija, a najgore i više vjerojatno jest da će biti otete, silovane i ubijene, prenosi Dnevnik.hr.

http://www.youtube.com/watch?v=1TkuAIKoI28

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track