AVION PAO I EKSPLODIRAO: 51 osoba živa izgorela u udesu tajvanskog ATR-72!
Foto: Printscreen

Još jedan udes aviona

AVION PAO I EKSPLODIRAO: 51 osoba živa izgorela u udesu tajvanskog ATR-72!

Planeta -
ATR-72 domaće aviokompanije Transejža erlajnz srušio se kod aerodroma u gradu Mangongu kad je drugi put pokušao da prinudno sleti i eksplodirao; pošto je pao u stambenu oblast, i dve kuće su u plamenu

TAJPEJ - 51 osoba je poginula a sedam je ranjeno prilikom neuspelog prinudnog sletanja domaćeg putničkog aviona na Tajvanu, javlja Raša tudej.

Pouzdano je da je 51 osoba od 54 putnika i 4 člana posate ATR-72 tajvanske aviokompanije "Transejža erlajnz" poginula, a sedam je možda preživelo, javlja Tajvan njuz, prenosi Raša tudej.

ATR-72 na lletu GE222 srušio se u blizini aerodroma u gradu Magongu u arhipelagu Pengu. Pao je u predgrađe Huši i eksplodirao. Putnici su živi izgoreli, a postoje izveštaji da su dve kuće u plamenu.

Trebalo je da avion poleti u 16.00 časova po lokalnom vremenu, ali let je odložen na 17.43 zbog lošeg vremena. Danas je tom oblašću harao tajfun Matmo, izveštava Tajvan njuz.

Pilot je poleteo i tek posle poletanja dobio je poruku da ne poleće pre 19.06. Zato je tražio dozvolu za prinudno sletanje, ali nije uspeo da sleti iz prve. Ponovo je poslao zahtev da mu se omogući da sleti, ali kontrolori su ubrzo izgubili svaki kontakt s njim.

"Ne mestu nesreće je haos", rekao je Džin Šen, direktor civilne avijacije. "Vatrogasci gase požar. Veoma brzo će biti potvrđen tačan broj žrtava."Transejža erlajns" je kompanija sa sedištem na Tajvanu, koja raspolaže flotom od 23 aviona, koji pretežno saobraćaju na domaćim linijama, ali lete i za Japan, Tajland, Kambodžu i druge destinacije u Aziji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track