VLADIMIR PUTIN: Razgovor sa Porošenkom i liderima EU bio pozitivan
Foto: Reuters

Samit u Milanu

VLADIMIR PUTIN: Razgovor sa Porošenkom i liderima EU bio pozitivan

Planeta -
Bilo je dobro, bilo je pozitivno, rekao je novinarima Putin uz osmeh, posle razgovora kojem su prisustvovali i Angela Merkel, Fransoa Oland, Dejvid Kameron i Žoze Manuel Barozo

MILANO - Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas da je sastanak sa ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom i liderima EU bio "pozitivan".

Međutim, ipak nema značajnijeg napretka u razrešavanju ukrajinske krize, navodi Rojters.

"Bilo je dobro, bilo je pozitivno", rekao je novinarima Putin uz osmeh, posle razgovora kojem su prisustvovali i nemačka kancelarka Angela Merkel, francuski predsednik Fransoa Oland, britanski premijer Dejvid Kameron i predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo.

Premijer Italije Mateo Renci rekao je posle susreta Putina i Porošenka da je učinjen izvestan napredak, ali da ostaju "mnoge razlike".

Sastanak evropskih lidera u Milanu o ukrajinskoj krizi (Foto: Reuters)
Sastanak evropskih lidera u Milanu o ukrajinskoj krizi (Foto: Reuters)

Razgovori o ukrajinskoj krizi biće nastavljeni u takozvanom normandijskom formatu, rekao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, prenela je ruska agencija Itar-Tass. Normandijski format podrazumeva učešće četiri strane - Putina, Porošenka, Merkelove i Olanda.

"Razgovori su zaista teški, puni nerazumevanja, neslaganja ali su i pored toga u toku, razmena mišljenja je u toku", rekao je Peskov i dodao da neki lideri odbijaju da prihvate realnost u Ukrajini, prenela je agencija AFP.

"Na žalost, neki učesnici radnog doručka pokazali su potpunu nespremnost da razumeju realnost u jugoistočnoj Ukrajini", rekao je Peskov.

Iako nije došlo do bilateralnog susreta Putina i Porošenka, takva mogućnost nije isključena, dodao je on.

U Milanu se održava dvodnevni evro-azijski samit (ASEM), kojem prisustvuje oko 50 lidera Evrope i Azije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track