(VIDEO) VLASTI U KIJEVU: Oborena dva ukrajinska suhoja 25?
Foto: Printcsreen Yt

Rat

(VIDEO) VLASTI U KIJEVU: Oborena dva ukrajinska suhoja 25?

Planeta -
Ukrajinci tvrde da su oborena njihova dva Su-25, a snage samoodbrane Donjecke oblasti kažu da su oborile samo jedan, dok su drugi samo pogodili; posada se katapultirala

KIJEV/DONJECK - Ukrajinski zvaničnici tvrde da su proruske snage oborile dva njihova borbena aviona na istoku Ukrajine, a predstavnici samoproglašene Donjecke Narodne Republike kažu da to nije tačno i da su oborili samo jedan Suhoj 25.

"Oborena su dva ukrajinska aviona Su-25 blizu Dmitrovke, piloti su se katapultirali", izjavio je šef Informativnog centra Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Andrej Lisjenko u telefonskom razgovoru s novinarima ruske agencije RIA Novosti.

S druge strane, šef Komiteta za mobilizaciju samoproglašene Donjecke Narodne Republike Pavle Gubarev kaže da ga je komandant snaga samoodbrane DNR Igor Strelkov obavestio da je oboren samo jedan avion, a drugi je samo pogođen.

"Lovac vojske Ukrajine oboren je nad planinom Saur Mogil. Pilot se katapultirao. Može biti da je još jedan avion pogođen", objavio je on na Fejsbuku i Tviteru.

http://www.youtube.com/watch?v=dfotnnYpzes

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja