ZABRANA ZA SVE SEM PRŠUTA: Crna Gora traži od Rusije pojašnjenje za sankcije!
Foto: Beta/Ap

Olakšica

ZABRANA ZA SVE SEM PRŠUTA: Crna Gora traži od Rusije pojašnjenje za sankcije!

Planeta -
Prema rečima Ivanovića, važno je da se zabrana uvoza u Rusiji ne odnosi na crnogorska vina, mesne prerađevine, a posebno ne na crnogorski pršut

PODGORICA - Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova naložilo je Ambasadi Crne Gore u Moskvi da zatraži objašnjenje odluke o ekonomskim sankcijama koje je Moskva uvela zemljama koje su podržale uvođenje sankcija Rusiji.

Ministarstvo je izrazilo žaljenje zbog odluke Ruske Federacije. Objašnjeno je da je Crna Gora podržala mere Evropske unije prema Rusiji zbog svojih spoljno-političkih prioriteta, kao i poštovanja principa i vrednosti za koje se Crna Gora zalaže u međunarodnim odnosima.

Saglasnost Crne Gore sa sankcijama EU prema Rusiji, zbog njenog učešća u ukrajinskoj krizi, nema antiruski karakter, saopšteno je u Podgorici. Rusija je u sredu odlučila da zabrani uvoz poljoprivrednih proizvoda iz zemalja koje su joj uvele sankcije, među kojima je i Crna Gora.

Ministar poljoprivrede Crne Gore Petar Ivanović danas je rekao da još nije potpuno jasno na šta se odnose ekonomske sankcije koje je uvela Rusija, kao ni na koji su period uvedene. Prema rečima Ivanovića, važno je da se zabrana uvoza u Rusiji ne odnosi na crnogorska vina, mesne prerađevine, a posebno ne na crnogorski pršut.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track