ZAMENIK TURSKOG PREMIJERA: Žene ne treba da se smeju glasno!
Foto: Wikipedia

Nije pristojno

ZAMENIK TURSKOG PREMIJERA: Žene ne treba da se smeju glasno!

Planeta -
Muškarac treba da bude moralan, ali i žene treba da budu moralne i treba da znaju šta je pristojno, a šta nije, navodi Arinč

ISTANBUL - Zamenik premijera Turske Bulent Arinč našao se danas na udaru kritike zbog izjave da žene ne treba glasno da se smeju u javnosti. Jedan od osnivača vladajuće Partije pravde i razvoja, ukorenjene u islamu, Arinč je govorio o ponašanju žena u svom osvrtu na, kako kaže, moralno posrnuće modernog turskog društva.

"Muškarac treba da bude moralan, ali i žene treba da budu moralne i treba da znaju šta je pristojno, a šta nije", rekao je Arinč u ponedeljak, na Ramazanski bajram, u regionu Bursa.

On kaže da "žena ne bi trebalo da se smeje naglas pred svetom i treba sve vreme da sačuva pristojnost", preneo je Rojters. Osuđujući izjave zamenika premijera, Turkinje su na društvenim mrežima objavile svoje fotografije kako se od sveg srca smeju.

Kritičari vladajuće Partije pravde i razvoja premijera Redžepa Tajipa Erdrogana tvrde da ta stranka nastoji da naruši striktnu podeljenost države i religije, na čemu počiva turska sekularna republika koju je osnovao Mustafa Kemal Ataturk.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track