ZBOG UKRAJINE: Britanci zabranili Rusima da učestvuju na aeromitingu Farnboro 2015!
Foto: Fonet

Ništa od Suhoja i migova

ZBOG UKRAJINE: Britanci zabranili Rusima da učestvuju na aeromitingu Farnboro 2015!

Planeta -
Zbog postupaka Rusije u Ukrajini, nijedan predstavnik ruske vlade nije dobio pozivnice za ovogodišnji aeromiting, a Rusija je skinuta sa spiska zemalja koje mogu kupovati britanske avione ili opremu

LONDON - Velika Britanija nije dozvolila ruskoj delegaciji da prisustvuje aeromitingu u Farnborou zbog krize u Ukrajini, što je naišlo na ljutitu reakciju Rusije.

Ruska ambasada u Londonu je izrazila "žaljenje" zbog toga što Britanija nije dala vize velikom delu njene delagacije i zahtevala je hitno objašnjenje.

Međunarodni aeromiting u Farnborou je važan događaj u sektoru avijacije i Rusija na njega obično šalje veliki kontingent zato što želi da ugovara prodaju.Britanski Forin ofis je saopštio da poziva predstavnike stranih vlada da prisustvuju aeromitingu kao gosti vlade, iako je to komercijalni događaj.

"Ali zbog postupaka Rusije u Ukrajini, nijedan predstavnik ruske vlade nije dobio pozivnice za ovogodišnji aeromiting", naveo je portparol u saopštenju koje je objavio AFP.

London je, osim toga, skninuo Rusiju sa spiska zemalja koje mogu kupovati britanske avione ili opremu da bi odvratio Ruse od namere da prisustvuju aeromitingu u Farnborou.

Ruska ambasada je saopštila da "izražava žaljenje zbog toga što će veći deo ruske delegacije izostati" sa te manifestacije.

Zarbana se odnosi na delegate iz ruskog ministarstva industrije i trgovine, ruske svemirske agencije i agencije za avio transport, kao i više desetina ruskih kompanija, zajedno sa tehničarima za ruski avion koji je trebalo da leti na aeromitingu, navela je ambasada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track