Željka Cvijanović: Prljava predizborna kampanja opozicije!

ne očekuje izvinjenje

Željka Cvijanović: Prljava predizborna kampanja opozicije!

Planeta -
Za razliku od njih SNSD se trudi da bira reči i da se bavi pitanjima koja su suštinski važna za građane Srpske, odnosno šta nameravamo da radimo na ekonomskom i političkom planu, rekla je Cvijanovićeva

BANJALUKA - Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za člana Predsedništva BiH iz Republike Srpske Željka Cvijanović ocenila je večeras da opozicija vodi "brutalnu, razularenu i prljavu predizbronu kampanju" i istakla da je to osetila na spostvenoj koži.

"Za razliku od njih SNSD se trudi da bira reči i da se bavi pitanjima koja su suštinski važna za građane Srpske, odnosno šta nameravamo da radimo na ekonomskom i političkom planu", rekla je Cvijanovićeva za Radio-televiziju Republike Srpske.

Ona je ocenila da će za SNSD glasati svi koji žele stabilnost i sigurnost.

"Opozicija nema konciznu priču, jer jedni govore o povećanju zaposlenosti, a drugi o smanjenju broja zaposlenih", dodala je Cvijanovićeva.

Ona kaže da joj je bilo sugerisano da ne učestvuje u ovoj debati zbog svega što je doživela u Trebinju, odnosno užasnog skandiranja na mitingu Saveza za promene, ali da je odlučila da dođe, jer građani očekuju da priča o temama koje ih interesuju.

"Vređanje nije uticalo na mene, jer da bi vas nešto povredilo morate da poštujete protivnika", rekla je Cvijanovićeva i napomenula da ne očekuje nikakva izvinjenja.

Prema njenim rečima, skandiranje u Trebinju je predvodio gradonačelnik Slavko Vučurević, a na sve nisu reagovali lideri opozicije Ognjen Tadić i Mladen Ivanić.

Govoreći o spoljnoj politici BiH, koju će zastupati, ukoliko bude izabrana za člana Predsedništva BiH, Cvijanovićeva je istakla da je ključno pitanje uspostavljanje mehanizma koordinacije.

"Teško je definisati spoljnu politiku u uslovima kakvi su u BiH. U svakom slčučaju potrebno je razumeti važnost evropskih integracija, iako u dogledno vreme neće biti prijema u punopravno članstvo u EU", kaže Cvijanovićeva.

Ona smatra da BiH treba da bude decentralizovana zemlja sa jasno utvrđenim nadležnostima i ističe da će se, ukoliko bude član Predsedništva BiH, ponašati veoma odgovorno.

"Ustavne promene su moguće uz saglasnost tri naroda i dva entiteta, a Republika Srpska ima definisan stav o provođenju odluke Sejdić - Finci. Jedine funkcionalne institucije u BiH su one iz Republike Srpske na šta sam ponosna", rekla je Cvijanovićeva i dodala da moraju biti stvoreni uslovi za vraćanje prenesenih nadležnosti sa nivoa BiH.

Ona je podsetila da je SNSD, uprkos izazovima globalne ekonomske krize, uspeo da održi političku i ekonomsku stabilnost u Srpskoj.

"U Republici Srpskoj smo realizovali brojne projekte. Kada je reč o nivou BiH potrebno je poslati pozitivnu poruku da bi privukli investitore", dodala je Cvijanovićeva.

Govoreći o članstvu BiH u NATO, Cvijanovićeva je navela da Republika Srpska mora da vodi računa o interesima Srbije o ovom pitanju, ali i da takođe vodi računa o vojnoj imovini koja ne sme da bude prenesena na nivo BiH.

Ona kaže da je u administraciji BiH zaposlen veliki broj lica što je nedopustivo.

"Takva je situacija i sa Oružanim snagama BiH, a smatram da je BiH trebalo da bude demilitarizovana. Ovakva glomazna administarcija na nivou BiH je nedopustiva", zaključila je Cvijanovićeva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track