ŽRTVA LUDAKA: Kanadski vojnik Nejtan Sirilo fotografisan je samo nekoliko sekundi pre smrti!
Foto: Twitter

Stradao na dužnosti

ŽRTVA LUDAKA: Kanadski vojnik Nejtan Sirilo fotografisan je samo nekoliko sekundi pre smrti!

Planeta -
Nejtan Sirilo (24), smohrani otac, nije mogao da se brani od pomahnitalog Majkla Zehafa-Biboa jer puške koje nosi kanadska počasna straža nisu napunjene!

OTAVA - Ovo je poslednja fotograrfija razvodnika Nejtana Sirila iz Hamiltona u kanadskoj državi Ontario, snimljena nekoliko sekundi pošto ga je ubio pomahnitali islamista Majkl Zehaf-Bibo na na početku svog terorističkog pohoda koji je šokirao Kanadu.

Sirilo (24) nije mogao da se brani jer puške koje nosi kanadska počasna straža nisu napunjene. Ubrzo pošto je ranjen, podlegao je povredama.

Just another day at work :) #army #Canada #Scottish #Ottawa #kilts #sexy #dam #argylls #canadianarmy

Een foto die is geplaatst door Nathan Cirillo (@ncitaly) op Okt 10, 2014 at 3:22 PDT

Sirilo je bio pripadnik pukovnije planinskih rendžera Argajl i Saterlend, rezervne jedinice kanadske vojske koju uglavnom sačinjavaju vojnici pešadije. Pripadnici jedinice smenjuju se na sat vremena na straži ispred spomenika pored kanadskog parlamenta u Otavi, a sudbina je htela da u kobnom trenutku na dužnosti bude Sirilo - samohrani otac koji je voleo fitnes, životinja i kantri muziku.

Vest o njegovoj smrti najteže je primila njegova majka Keti.

"Govori da ne veruje u to", izjavio je Nejtanov ujak Džim Sirilo.

"Proveravala je vest na internetu, videla njegovu sliku i… Čudim se kako se nije onesvestila. Potpuno je slomljena, uništena", dodaje on.

Brigu o Nejtanovom sinu, koji ide u obdanište i suviše je mali da bi razumeo šta se tati dogodilo, preuzeće baka Keti. Dečakova majka je ostavila bebu ocu i nestala. Godinama ne kontaktira s porodicom.

Nejtan je bio samohrani otac, njegov sinčić ide u obdanište i suviše je mali da razume šta se dogodilo tati (Foto: Printscreen Instagram)
Nejtan je bio samohrani otac, njegov sinčić ide u obdanište i suviše je mali da razume šta se dogodilo tati (Foto: Printscreen Instagram)

Gradonačelnik Hamiltona Bob Bretina posetio je neutešnu porodicu Sirilo i opisao njihov dom kao "prekrasno porodično okruženje kojem slike Nejtana i njegovih sestara vise na svakom zidu. Mesto u kom se svako oseća kao kod kuće".

Ovo je već drugi napad na kanadske vojnike ove semice. Nije poznato da li je napad od ponedeljka, kada je 25-godišnji Kanađanin koji je takođe prešao na islam kao i Zehaf-Bibo pregazio dvojicu vojnika u blizini Montreala, povezan s ovim napadom u Otavi.

Kanada se ovog meseca pridružila borbi protiv džihadista ISIL.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track