PLANUO ZA TREN: Potpuno izgoreo voz za Zaječar, saobraćaj u prekidu
Foto: Reuters

Incident na pruzi

PLANUO ZA TREN: Potpuno izgoreo voz za Zaječar, saobraćaj u prekidu

Crna Hronika -
Prema rečima putnice Maje Dragošanović, plamen se pojavio spolja na donjem delu voza. Čim je vatra primećena, putnici su odmah izašli, a plamen se ubrzo raširio po celoj konstrukciji

ZAJEČAR - Na delu železničke pruge Majdanpek-Zaječar večeras je izgorela cela dizel motorna garnitura - "šveđanka", svi putnici iz voza su evakuisani i nema povređenih, ali je železnički saobraćaj u tom delu pruge u prekidu, izjavio je direktor Medija centra Železnica Srbije Nenad Stanisavljević.

U vozu je bilo između 50 i 60 putnika koji krenuli iz Majdanpeka za Zaječar kada su oko 17.40 sati primetili vatru i putnici su odmah izašli iz voza, tako da niko nije povređen.

Do požara je došlo između železničkih stanica Vlaole i Jasikovo kada se vatra pojavila na donjem delu dizel-motorne garniture i osoblje je pokušalo da, raspoloživim protivpožarnim aparatima iz voza, ugasi požar međutim u tome nisu uspeli i požar je ugasila vatrogasna brigada iz Majdanpeka.

Stanisavljević je naveo da je rezervna garnitura preuzela putnike i oni su oko 22.30 , stigli na odredištu, u železničku stanicu Zaječar.

Uzrok požara se istražuje, a na licu mesta su izašli pripadnici MUP-a i stručne službe Železnica Srbije.

Čim uviđaj bude završen, izgorela dizel-motorna garnitura biće uklonjena i očekuje se da će do jutra železnički saobraćaj biti normalizovan, rekao je Stanisavljević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track