Plašim se da nam deca ne dobiju rak

OŠ „Vasa Pelagić“ u Kotežu

Plašim se da nam deca ne dobiju rak

Beograd -
Roditelji čija deca idu u OŠ „Vasa Pelagić“ u Kotežu veruju da antena postavljena na krov zgrade ima štetno dejstvo na zdravlje njihove dece

BEOGRAD - Uplašeni!U OŠ „Vasa Pelagić“ u Kotežu, u koju ide i moje dete, postavljena je antena mobilne telefonije. Svi roditelji su u šoku, jer su zabrinuti za zdravlje i bezbednost svoje dece. Zamislite, ta antena se nalazi na samo dva metra od učionica u potkrovlju zgrade, zrači i može da izazove rak. Laž je da ne zrači jer, kad se vrše merenja, smanji se snaga predajnika i na taj način se prikazuju lažni rezultati merenja.Ovo je za Kurir izjavio Miroslav Janković, čije dete pohađa školu u Kotežu. Naime, roditelji su veoma zabrinuti jer misle da je antena štetna i da može da izazove rak.Nemanja Kovačević, direktor škole, kaže da je sporna antena postavljena zbog bežičnog interneta:- Ovu antenu smo, u saradnji sa Opštinom Palilula, postavili pre više od godinu dana kako bi deca imala pristup internetu - kaže Kovačević.

Nenad Đurđević: Ako treba, premestićemo antenu!Zamenik predsednika opštine Palilula Nenad Đurđević kaže za Kurir da nema razloga za brigu roditelja:- Zračenje koje emituje ova antena je 20 puta slabije nego zračenje mobilnog telefona. To smo postavili da bi deca imala internet, ali ako su roditelji u strahu, premestićemo antenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track