Pobedite prehladu za samo jedan dan

Prirodni lekovi su zakon

Pobedite prehladu za samo jedan dan

Stil -
Topla kupka, vruća supica, limunada i što više odmora siguran su lek protiv kijavice i gripa

Izlečite se za čas.Sezona je prehlada, a retki su oni koji sebi mogu da priušte izostanak s posla i izležavanje u krevetu uz limunadu i čajeve, što obično traje danima. Naučnici tvrde da su konačno razvili sistem aktivnosti koje će vam pomoći da se prehlade rešite za samo jedan dan. Evo o čemu je reč...TuširanjeNakon buđenja s bolovima u kostima, začepljenim nosem i laganim kašljem istuširajte se toplom vodom. Vodena para će pročistiti disajne puteve, a topla voda umanjiti bolove.Doručkujte žitarice Sat nakon buđenja i tuširanja doručkujte kašu s bobičastim voćem. Zapamtite, kvalitetan obrok je neophodan kad ste bolesni i ne kaže se džaba da zdravlje ulazi na usta. Čaša soka od narandže daće vam mnogo vitamina C, a bobičasto voće ostale vitamine i antioksidanse neophodne u borbi protiv prehlade.Inhalirajte seZačepljen nos i sinusi jedna su od najčešćih neprijatnosti koje donosi prehlada, pa bi bilo dobro da ujutro lice naparite toplim čajem od kamilice ili nane, koja će još jednom očistiti i umiriti disajne puteve.

Prošetajte ako možeteOko podneva vam je potrebna lagana šetnja na svežem vazduhu, koja će pre ručka otvoriti apetit, poboljšati raspoloženje i podići imunitet. Ako ste mnogo bolesni, veoma je važno da često provetravate prostoriju.Začinite večeruVečerajte oko 18 sati, i u hranu obavezno ubacite malo karija. Uz to su potrebni vam i đumbir, beli luk i, po mogućnosti, feferoni. Ovi začini su poznati po svojim antibakterijskim i antivirusnim svojstvima, koji će još jednom pročistiti sinuse.

Odmor će vas preporoditiPosle ručka se odmorite, a onda popijte vruć biljni čaj, koji će vam pomoći da izbacite sluz. Pola sata nakon toga preporučljivo je da popijete čašu limunade ili sveže isceđenog soka od narandže ili grejpa.

Obavezna supicaNakon šetnje sledi lagan, ali hranljiv ručak - pileća supica, jelo od piletine i salata. Supa će vas preporoditi i zagrejati, proteini iz piletine ojačaće vam imunitet, a salatom u kojoj ima belog luka ili onom od kiselog kupusa u organizam ćete uneti potrebnu dozu vitamina.

Vruća kupkaU večernjim satima na redu je vruća kupka. Kada puna tople vode opustiće umorne mišiće, a vodena para još jednom pročistiti disajne puteve. Odmah nakon toga lezite i obavezno odspavajte osam sati. San je ključan za oporavak organizma, vraćanje snage i punjenje baterija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track