POBUNA: U Riju 300.000 ljudi, predsednica ne ide u Japan
Foto: Reuter

Nezadovoljan narod

POBUNA: U Riju 300.000 ljudi, predsednica ne ide u Japan

Planeta -
Građani protestuju zbog visokih troškova organizacije Svetskog kupa 2014. godine, korupcije u vladi i rasta cena javnog prevoza

BRAZILIJA - Predsednica Brazila otkazala je, zbog demonstracija koje potresaju zemlju, posetu Japanu planiranu krajem meseca, saopštila je njena kancelarija u trenutku dok se u Rio de Žaneiru okupilo 300.000 demonstranata.

"Rusef je na kraju odlučila da odloži ovo putovanje koje bi podrazumevalo nekoliko dana na putu. Ona je odlučila da ostane u Brazilu zbog aktuelnih dešavanja", rekao je agenciji AFP izvor iz kancelarije Dilme Rusef.

Rusef je trebalo da boravi u poseti Japanu od 26. do 28. juna.

Vest o otkazivanju puta objavljena je dok na desetine hiljada ljudi demonstriraju u nekoliko velikih gradova Brazila, a prema najnovijim informacijama, u u blizini gradske skupštine u Rio de Žaneiru okupilo se 300.000 ljudi.

Građani protestuju zbog visokih troškova organizacije Svetskog kupa 2014. godine, korupcije u vladi i rasta cena javnog prevoza.

Povod za proteste, koji su počeli 13. juna, bilo je povećanje cene karata za autobus i metro, a Brazilci su nezadovoljni i nedovoljnim finansiranjem oblasti obrazovanja i zdravstvene zaštite.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track