Počela Pesma Evrovizije, Željko nastupa 24

Počela Pesma Evrovizije, Željko nastupa 24

Stil -
Glasanje publike iz 42 zemlje koje su učestvovale u takmičenju počinje posle predstavljanja svih kompozicija, ali pravila zabranjuju gledaocima da glasaju za predstavnika svoje zemlje

BAKU - Finale 57. Pesme Evrovizije počelo je u 21.00 čas u glavnom gradu Azerbejdžana Bakuu.

Predstavnik Velike Britanije Engelbert Hamperdink sa baladom Love will set you free otvorio je u Kristalnoj dvorani finale 57. Pesme Evrovizije u kome će između 26 kompozicija, među kojima je i ona iz Srbije, žiri i publika izabrati pobednika ovogodišnjeg takmičenja.

Predstavnik Srbije Željko Joksimović nastupa kao 24. sa svojom kompozicijom “Nije ljubav stvar”, za koju su tekst napisali Marina Tucaković i Miloš Roganović.

Joksimović je pre nastupa za RTS rekao da su potpuno pripremljeni. “Psihički smo spremni i izvešćemo to najbolje moguće. Vrlo smo blizu pobede”, dodao je on.

U konkurenciji su i predstavnici Mađarske, Albanije, Litvanije, Bosne i Hercegovine, Rusije, Islanda, Kipra, Francuske, Italije, Estonije, Norveške, Azerbejdžana, Rumunije, Danske, Grčke.

Finalisti su i izvođači iz Švedske, Turske, Španije, Nemačke, Malte, Makedonije, Irske, Ukrajine i Moldavije.

Prema kvotama u kladionicama najveći favorit je švedska predstavnica Lorin sa pesmom Euphoria, slede simpatične “Buranovske babuške” iz Rusije koje pevaju Party for everibody, dok je Joksimović u kladionici “Vilijam Hil” na trećem mestu.

Kladionice kažu da najmanje šanse za pobedu imaju Bosna i Hercegovina, Francuska, Mađarska, Malta, Makedonija i Litvanija.

Glasanje publike iz 42 zemlje koje su učestvovale u takmičenju počinje posle predstavljanja svih kompozicija, ali pravila zabranjuju gledaocima da glasaju za predstavnika svoje zemlje.

Organizatori očekuju da će takmičenje, pored 20.000 posetilaca u Kristalnoj areni, i oko 200 miliona gledalaca kraj malih ekrana.

Proglašenje pobednika se očekuje nešto posle ponoći po našem vremenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track