Počela sednica Predsedništva DS
Foto: Rts

Počela sednica Predsedništva DS

Politika -
U sedište stranke u Krunskoj ulici došli su predsednik DS Boris Tadić, visoki funkcioneri te stranke, ali i koalicioni partneri DS-a Rasim Ljajić i Nenad Čanak

BEOGRAD - Sednica šireg Predsedništva Demokratske stranke (DS), na kojoj bi trebalo da bude reči o formiranju nove vlade, počela je oko 18 sati u stranačkim prostorijama u Beogradu.

U sedište stranke u Krunskoj ulici došli su predsednik DS Boris Tadić, visoki funkcioneri te stranke, ali i koalicioni partneri DS-a - lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

Sednici prisustvuju i zamenik predsednika DS Dragan Đilas, potpredsednici Dragan Šutanovac, Dušan Petrović, Jelena Trivan kao i predsednik Političkog saveta DS Dragoljub Mićunović, Ružica Đinđić i funkcionerka DS Nada Kolundžija.

Članovi užeg Predsedništva DS-a su se od drugog kruga izbora 20. maja sasatali u dva navrata, prošle nedelje u ponedeljak i petak, kad je odlučeno da se nastave pregovori s koalicionim parterima o formiranju nove Vlade Srbije.

Lider SPS Ivica Dačić ranije danas rekao je da će ta koalicija sutra nastaviti razgovore s Demokratskom strankom o formiranju vlade i da DS treba da ima premijera i vodi te razgovore.

Nakon sednice Predsedništva DS-a planirane su izjave za medije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track