DONETA ODLUKA: URS ostaje u vladi!
Foto: Beta

Rekonstrukcija

DONETA ODLUKA: URS ostaje u vladi!

Politika -
Razgovarao sa Vučićem i Dačićem i dogovorili smo se da nastavim da vodim Ministarstvo finansija, a da odgovornost za vođenje resora privrede preuzme neko od kadrova SNS, izjavio je Dinkić

BEOGRAD - Ujedinjeni regioni Srbije doneli su odluku da ostanu deo Vlade Srbije i prihvatili podelu Ministarstva finansija i privrede, s tim da će lider URS Mlađan Dinkić zadržati resor finansija, a privreda pripasti Srpskoj naprednoj stranci.

„Prihvatamo podelu odgovornosti u ministarstvu finansija i privrede, i predlog naših koalicionih partnera da se izvrši razdvajanje ova dva resora. Juče sam razgovarao sa Vučićem i Dačićem i dogovorili smo se da nastavim da vodim ministarstvo finansija, a da odgovornost za vođenje resora privrede preuzme neko od kadrova SNS. Ko god to da bude moći će da računa na moju punu podršku“, izjavio je predsednik Dinkić, i ujedno se zahvalio Aleksandru Vučiću i Ivici Dačiću na izuzetno korektnoj saradnji u proteklih godinu dana.

"Apsolutno podržavam težnju naših koalicionih partnera da preuzmu mnogo veću odgovornost za poboljšanje životnog standarda naših građana. Dogovorili smo se takođe, da ćemo timski raditi na dovođenju novih investitora u sve regione, jer želimo da se Srbija ravnomerno razvija. Najvažniji cilj Vlade u narednom periodu biće da se zaposli Srbija", rekao je Dinkić i ocenio da to neće biti nimalo lak posao.

Kako je dodao, preuzimanje odgovornosti za ostvarivanje tog cilja od strane SNS, stranke koja danas ima najveću podršku građana Srbije - prirodno i više nego dobrodošlo.

„Svi oni koji danas kažu da je osnovni problem Srbije teško stanje u ekonomiji, govore istinu. Zato moramo učiniti sve da se to stanje popravi. Pod ekonomijom podrazumevamo pre svega privredu, ali i poljoprivredu, energetiku, saobraćaj, građevinu, telekomunikacije, kao i oblast rada i socijalne zaštite. Moraju se uprostiti birokratske procedure za izdavanje građevinskih dozvola, a to je nadležnost resora građevinarstva.

Takođe, Zakon o radu mora biti fleksibilniji, kako bi se omogućilo brže i lakše zapošljavanje ljudi.", istakao je Dinkić.

Sednica je inače trajala dva sata, a novinarima koj su čekali ispred prostorija stranke u Beogradu, rečeno je da će medijima će biti prosleđeno saopštenje.

Sednici su prisustvovali lider te stranke Mlađan Dinkić, članovi vlade Verica Kalanović i Suzana Grubješić, kao i Vladimir Ilić, Veroljub Stevanović, Boško Ničić, Miroslav Čučković, Predrag Marković.

Sednica Predsedništva URS, na kojoj bi ta stranka trebalo da iznese stav o rekonstrukciji vlade, počela je danas nešto posle 12 sati i ona je bila zatvorena za javnost.

Koalicioni partneri URS-a - Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije, dali su rok toj stranci da se izjasni da li pristaje na njihove uslove u rekonstrukciji vlade.

SNS i SPS su ranije izrazili očekivanja da će URS slediti njihov primer i predložiti ministre koje bi trebalo zameniti u rekonstrukciji vlade, a izneli su i stav da je potrebno razdvojiti resore u Ministarstvu finasija i privrede, koje vodi Dinkić.

Lideri naprednjaka i socijalista Aleksandar Vučić i Ivica Dacić juče su se zahvalili koalicionim partnerima na dosadašnjoj saradnji napominjući da će dalje nastaviti sa URS-om ili bez njega i konstatujući da parlamentarna većina u svakom slučaju postoji.

"A oni koji misle da mogu bolje sa nekim drugim - široko im polje", poručio je Vučić.

http://www.youtube.com/watch?v=uJCtAFHnimU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track