Počeo jubilarni 25. Beogradski maraton
Foto: Tanjug

Počeo jubilarni 25. Beogradski maraton

Ostali sportovi -
Na startu ispred crkve Svetog Marka bilo je tačno 2.328 takmičara iz 35 država, u maratonu i polumaratonu u obe konkurencije, čime je oboren rekord iz 2005. godine kada je bilo 1.833 učesnika
1 / 9

BEOGRAD – Jubilarni 25. Beogradski maraton počeo je danas tačno u 10 časova, a među učesnicima je i kandidat za predsednika Srbije i predsednik Demokratske stranke Boris Tadić.Na startu ispred crkve Svetog Marka bilo je tačno 2.328 takmičara iz 35 država, u maratonu i polumaratonu u obe konkurencije, čime je oboren rekord iz 2005. godine kada je bilo 1.833 učesnika.Pet minuta kasnije startovala je i trka zadovoljstva u kojoj učestvuje više od 20.000 ljudi, među njima i nekadašnji potpredsednik Vlade Božidar Đelić, pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Šapić i mnogi drugi. Trka ima humanitarni karakter u sklopu akcije "Trčimo za bebe".Znak za start trke dali su promoteri maratona - srpski olimpijci na Igrama u Londonu predvođeni predsednikom Olimpijskog komiteta Srbije Vladom Divcem.Moto ovogodišnjeg maratona je "Možemo svi", a kao i prethodnih godina predviđene su novčane nagrade za eventualno obaranje svetskog, evropskog, državnog rekorda, kao irekorda staze.

Kristijan Tošić pobedio u polumaratonu

Kristijan Tošić iz užičke Mladosti pobedio je u polumaratonskoj trci na Beogradskom maratonu, i tako postao prvi pobednik u toj disciplini iz Srbije u Beogradu posle 12 godina.

Nezvanično vreme Tošićeve trke je jedan sat, 10 minuta i 14 sekundi. Drugi je stigao Grk Janis Papadopulos, a treći je bio Miloš Milovanović iz Pančeva.

Četvrto mesto osvojio je Aleksandar Viševski iz Leposavića. Tošić, Milovanović i Viševski su ujedno i pobednici državnog prvenstva u polumaratonu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track