Ešton: Dačić i Tači obavezali se da rade zajedno
Foto: Tanjug

Tripartitni sastanak

Ešton: Dačić i Tači obavezali se da rade zajedno

Politika -
Glavna tema razgovora bila je unapređenje dijaloga Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU

BRISEL- Sastanak premijera Srbije Ivice Dačića, premijera Kosova Hašima Tačija i visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, koji je počeo u 15.15 završen je u 15.50.

Ketrin Ešton saopštila da je na zajedničkom sastanku sa Dačićem i Tačijem postignuta saglasnost da se dijalog nastavi i da su se Dačić i Tači obavezali da rade zajedno.

Ketrin Ešton je najavila da će do narednog sastanka doći uskoro."Nakon odvojenih susreta, predsedavala sam zajedničkim sastankom u mojoj kancelariji, koji je protekao u dobroj i konstruktivnoj atmosferi. Složili smo se da se dijalog dve strane o normalizaciji nastavi i obojica su se obavezala da će raditi zajedno. Uskoro ćemo se ponovo sresti", navodi se u saopštenju visoke predstavnice.Ona je, takodje, rekla da čvrsto veruje da je dijalog u interesu obe strane."Njegov cilj je da se poboljša život naroda i da im se pomogne da reše probleme, a to će i Srbiju i Kosovo približiti Evropi", ocenjuje Ešton.

Podsetimo, Dačić i Tači odvojeno su izašli iz zgrade EU u kojoj je održan sastanak, kao što su u nju odvojeno i ušli. Prvi susret premijera Srbije i Kosova vodio se iza zatvorenih vrata

Glava tema razgovora bila je unapređenje dijaloga Beograda i Prištine pod okriljem EU.

Premijer Srbije trebalo bi kasnije da se obrati srpskim novinarima. Iz kancelarije Ketrin Ešton ranije je najavljeno da će posle sastanka biti izdato saopštenje

Ovaj sastanak je usledio nakon odvojenih susreta Dačića i Tačija s visokom predstavnicom EU.

Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton imala je danas u Briselu odvojene susrete sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem i kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, a u toku je njihov zajednički sastanak, rekla je novinarima njen portparol Maja Kocijančić.

Naime, predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić sastao se danas u Briselu sa visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton.Kako je ranije najavljeno u Briselu, Ešton će o tome odvojeno razgovarati i sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem. Tači je u 13.26 stiga u sedište EU. Prema saznanjima sastanak Dačić-Tači, o kome se špekuliše u prištinskim medijima, nije predviđen protokolom.Pred odlazak u Brisel, Dačić je poručio da je zvanični Beograd spreman za početak procesa dogovora i političkog dijaloga s Prištinom "ako je potrebno već sutra".On je rekao i da Srbija ne beži ni od jedne teme ni od jednog sagovornika, niti od razgovora sa bilo kojim predstavnikom prištinske vlasti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track