Završen sastanak državnog vrha i Srba sa KiM
Foto: Tanjug

Završen sastanak državnog vrha i Srba sa KiM

Politika -
U Predsedništvu Srbije održan je sastanak na na temu lokalnih izbora na KiM

BEOGRAD - Sastanak državnog vrha sa predstavnicima lokalnih samouprava sa Kosova i Metohije, završen je oko 19 časova.

Podsetimo, predstavnici državnog vrha Srbije i lokalnih samouprava sa Kosova i Metohije imali su danas u zgradi Predsedništva sastanak na temu lokalnih izbora na KiM.Sastanku koji je trajao oko tri sata, prisustvovali su predsednik Tomislav NIkolić, premijer Ivica Dačić, prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, savetnik predsednika Marko Đurić i direktor Kancelarije za KiM Aleksandar Vulin, kao i predsednik skupštinskog Obora za KiM Milovan Drecun.

U delegaciji sa severa Kosova su bili predsednik opštine Leposavić Dragišta Vasić, Kosovske Mitrovice Dragiša Vlašković, Zubin Potok Slaviša Ristić, Zvečana Dragiša Milović i kao načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković.

Kosovske vlasti su lokalne izbore na Kosovu, uključujući sever na kome su Srbi većina, zakazale za 3. novembar. Izbori su predviđeni briselskim sporazumom premijera Srbije i Kosova, Ivice Dačića i Hašima Tačija, a nakon njih biće osnovana zajednica srpskih opština na Kosovu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track