BEZ DOGOVORA: Završen sastanak Vučića, Dačića i Dinkića

Nastavak razgovora sutra u 12 časova

BEZ DOGOVORA: Završen sastanak Vučića, Dačića i Dinkića

Politika -
Sastanku prisustvovali premijer Srbije i predsednik SPS Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Srbije i predsdnik SNS Aleksandar Vučić i ministar finasija i privrede i lider URS Mlađan DInkić

BEOGRAD - Sastanak lidera vladajuće koalicije, koji je počeo je u 17 časova u zgradi Vlade Srbije, završen je rekao je Milivoje Mihajlović, šef vladine kancelarije za saradnju s medijima.

Nastavak je dogovoren za sutra u 12 časova, a kako je saopšteno večeras neće biti izjava i saopštenja za javnost.

Lideri tri najveće vladajuće stranke danas je trebalo da donesu konačnu odluku o promenama u Vladi Srbije, posle pristanka Ujedinjenih regiona Srbije da Ministarstvo finansija i privrede bude podeljeno u dva resora.

Sastanku su prisustvovali premijer Srbije i predsednik SPS Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Srbije i predsdnik SNS Aleksandar Vučić i ministar finasija i privrede i lider URS Mlađan DInkić.

Podsetimo, Dačić je ranije izjavio je da na subotnjem sastanku nije postignut nikakav konačan dogovor između SNS, SPS i URS o rekonstrukciji Vlade Srbije i za danas najavio novi sastanak koalicionih partnera.

"Odluka URS biće razmotrena na sastanku Aleksandra Vučića, Mlađana Dinkića i mene, koji sam zakazao za danas u 17 sati u Vladi Srbije", rekao je Dačić.

On je kazao da kao predsednik Vlade Srbije još jednom podseća da temeljna i ozbiljna rekonstrukcija ne podrazumeva samo personalne promene, već i promene u pristupu ciljevima i načinu vođenja finansija i ekonomije.

"Smatram da to predstavlja ključni uslov za dalje uspešno funkcionisanje Vlade Srbije", poručio je premijer.

Potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović izrazio je nadu da će na današnjem sastanku lidera vladajuće koalicije - Vučića, Dačića i Dinkića, biti rešeno pitanje rekonstrukcije vlade. Na pitanje da li je izvesno da će Ujedinjeni regioni Srbije biti u vladi, Stefanović je rekao da će to pokazati današnji sastanak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track