Pocepale se Dveri: Osnovana Treća Srbija
Foto: Beta

Nova stranka

Pocepale se Dveri: Osnovana Treća Srbija

Politika -
Prvi prioritet Treće Srbije biće izgradnja nacionalnog identiteta i to "inkluzivno, jer nacionalna pripadnost nije bitna koliko vaspitanje, ponašanje i kultura življenja"

BEOGRAD - U Beogradu predstavljena stranka Treća Srbija, čiji su osnivači, inače bivši članovi Dveri, rekli da će njihov osnovni cilj biti pomirenje prve i druge Srbije.

"Srpska javnost i politika potpuno su blokirani podelom na dve isključive i nepomirljive strane i zato nema odgovora na mnoga značajna pitanja, poput rata, jer su za prvu Srbiju Srbi samo žrtve, a za drugu samo zločinci", rekao je član inicijativnog odbora Treće Srbije Andrej Fajgelj na konferenciji za novinare u Medija centru.

Prvi prioritet Treće Srbije biće izgradnja nacionalnog identiteta i to "inkluzivno, jer nacionalna pripadnost nije bitna koliko vaspitanje, ponašanje i kultura življenja".

Manifest Treće Srbije usvojen je 6. oktobra u Novom Sadu, moto stranke je "Srbija ima budućnost. Vredi", a inicijativni odbor čine i Aleksandar Protić, Miroslav Parović i Aleksandar Đurđev, koji su istakli da je vreme za smenjivanje generacija na političkoj sceni kako bi mladi preuzeli odgovornost. Andrej Fejgelj je docent Univerziteta u Kragujevcu.

Miroslav Parović bio je šef odborničke grupe GG Dveri Novi Sad, dok je Aleksandar Đurđev bio šef izbornog štaba. Ipak, oni su obojica isključeni iz stranke u avgustu ove godine, zbog kako prenose vojvođanski mediji, "narušavanja jedinstva Pokreta i pravljenja frakcija, zbog nepoštovanja strukture i pravila Pokreta i izazivanja međuljudskih sukoba u Dverima, zbog neobaveštavanja starešinstva i rukovodstva pokreta o pregovorima o lokalnoj vlasi u Novom sadu".

U manifestu Treće Srbije se navodi da je Parović savetnik gradonačelnika Novog sada za privredu i energetiku i šef odborničke grupe "Novi Sad odmah" u Skupštini Novog Sada, dok je Đurđev zamenik šefa odborničke grupe. Aleksandar Protić je bio producent grupe Beogradski sindikat.

U manifestu stranke se takođe navodi da je on dramski umetnik i osnivač medijske grupacije Mir Media Group, Beograd. Protić je zajedno sa drugim članovima grupe Beogradski sindikat govorio na tribini Dveri na Mašinskom fakultetu u Beogradu 12. maja 2011. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track