PODGORICA: Napadnut član LBT foruma Progres

Incident pred sutrašnju Paradu ponosa

PODGORICA: Napadnut član LBT foruma Progres

Planeta -
On je došao nešto pre podneva u Centar bezednosti Podgorica i prijavio da je verbalno, čak i fizički napadnut ispred zgrade u kojoj živi

PODGORICA - Dan uoči održavanje prve Parade ponosa u Podgorici napadnut je istaknuti član LGBT foruma Progres čije ime nije saopšteno.

On je došao nešto pre podneva u Centar bezednosti Podgorica i prijavio da je verbalno, čak i fizički napadnut ispred zgrade u kojoj živi, u neposrednoj blizini šoping mola. Informaciju o napadu objavio na Fejsbuk profilu takođe neimenovani aktivsta LGBT zajednice.

U policiji je potvrđeno da prilikom dolaska u policiju napadnuti član LGBT Foruma Progres nije imao vidljivih telesnih povreda i da policija od njega uzima izjavu. Policija će, kako je saopšteno, reagovati odmah po prijavi tog mladića.

Inače, zbog održavanja sutrašnje Parade ponosa u Podgorici, crnogorska policija je bukvalno na nogama i reaguje na svaku, čak i najmanju prijavu nekog vida nasilja prema LGBT osobama i aktivistima NVO koje podržavaju sutrašnji skup, kako bi sprečili moguće incidente.U tu svrhu, kako se navodi, policjia prati i društvene mreže.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track