PODIZALI KREDITE: Paraćinka osumnjičena za prevaru tešku šest miliona dinara!
Foto: Shutterstock

Posle saslušanja puštena na slobodu

PODIZALI KREDITE: Paraćinka osumnjičena za prevaru tešku šest miliona dinara!

Crna Hronika -
Z. S. (55) iz Paraćina je osumnjičena da je izvršila više krivičnih dela prevare, neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i drugih pogodnosti, a Krivičnom prijavom obuhvaćeno je još 10 osoba, za koje se osnovano sumnja da su joj pomogle ili su joj bili saizvršioci

JAGODINA - Z. S. (55) iz Paraćina je uhapšena zbog sumnje da je prevarila pet osoba, koja su neznajući potpisivali dokumenta za šest kredita u vrednosti od šest miliona dinara.

Ona se tereti da je tako i oštetila budžet Srbije za kreditne subvencije u visini od 750 hiljada dinara, saopšteno je danas iz jagodinske policije.

Ona je osumnjičena da je izvršila više krivičnih dela prevare, neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i drugih pogodnosti i falsifikovanje službene isprave.

Krivičnom prijavom obuhvaćeno je još 10 osoba, za koje se osnovano sumnja da su joj pomogle ili su joj bili saizvršioci. Posle isteka mere zadržavanja, ona je puštena na slobodu uz nalog suda da ne prilazi i ne kontaktira oštećene.

Policija navodi u saopštenju da se Z.S. tereti da je od kraja 2011. godine i u 2012. godini, osobama, kojima je obećavala posao, dovodila u banku "Hipo Alpe Adrija" u Jagodini, u kojoj joj je tadašnji direktor bio saizvršilac, i davala im da potpišu dokumenta za navodno otvaranje tekućih računa preko kojih će kad se zaposle primati platu, a dokumenta su bila za dobijanje kredita.

Kredite su odobravali direktor i trojica zaposlenih u banci, koji su takođe obuhvaćeni krivičnom prijavom, dok je novac od kredita podigla osumnjičena. Z. S. je kao vlasnik knjigovodstvene radnje, obezbedila fiktivne račune svoje agencije i svojih klijenata, ali bez njihovog znanja, koji su korišćeni u svrhu dobijanja kredita za energetsku efikasnost po povoljnijoj kamatnoj stopi za direktora i trojicu radnika banke.

Na taj način su oštetili budžet Republike Srbije za oko 750. 000 dinara, dok je ukupna vrednost svih kredita oko 6 miliona dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track