PODRŠKA KURIRA KOLEGINICI: Pismo službeniku Stanka Subotića Caneta
Foto: Printskrin

Reagovanje

PODRŠKA KURIRA KOLEGINICI: Pismo službeniku Stanka Subotića Caneta

Društvo -
U znak podrške koleginici Tamari Marković Suboti koja je u emisiji Utisak nedelje od strane Bebe Popovića označena kao neprofesionalna, redakcija Kurira objavljuje njen odgovor koji prenosimo u celosti

Vladimir Popović Beba u "Utisku nedelje" pokušao je naopako postavljenim činjenicama da diskredituje novinare (za njega očekivano), a posebno one koji godinama pišu o Darku Šariću i Stanku Subotiću Canetu. Očekivano, napao je i mene, nazivajući me "novinarkom načelnika UKP".

Od svega što je Popović izgovorio tačno je da sam novinar. Ja sam novinar "Blica", a ne načelnika UKP-a ili bilo kog drugog načelnika. Moj posao je da poslednjih 13 godina pratim rad policije i izveštavam o njihovim akcijama u borbi protiv organizovanog kriminala. Tako su i nastali brojni tekstovi o kriminalu Darka Šarića i njegove grupe, kao i tekstovi o drugim kriminalnim grupama. I svaki od tih tekstova kroz optužnice pokazao se tačnim.

Tačno je da sam pisala da se Darko Šarić od pokretanja akcije "Balkanski ratnik" krije u Crnoj Gori. Ali to nije bila ekskluzivna informacija UKP, već svih drugih državnih institucija koje su do 2012. godine radile na hvatanju te kriminalne grupe. Čak je i sam Šarić to potvrdio kada se na sudu izlanuo: "Upalim ja TV i čujem da je uhapšen Sretko Kalinić..." Gde je to čuo? Na nacionalnoj TV Dominikane? Verovatno je 9. juna 2010. godine to bila udarna vest kod njih. Netačno je ono što tvrdi Popović da su svi policajci znali da se Šarić poslednjih pet godina krio u Južnoj Americi. To ni zvanično ni nezvanično nije rekao nijedan policajac.

Jako je opasno to što Popović namerno izvrće činjenice u vezi sa, kako kaže, hapšenjem Šarića. Opasno je kad Popović tvrdi da su policajci namerno lagali premijera Aleksandra Vučića da će Šarić biti "uhapšen tada i tada", a da su onda ti policajci isključeni, pa je neka druga ekipa locirala i uhapsila Šarića. Prvo, za ovih 13 godina, koliko pratim policiju, naučila sam da se ozbiljni policajci ne bave proricanjem budućnosti. A drugo, Darko Šarić NIJE uhapšen! Nije Šarić lociran u nekom stanu, pa je onda u munjevitoj akciji SAJ, PTJ, DEA ili bilo kojih specijalaca u Južnoj Africi uhapšen. Ne, Darko Šarić se PREDAO!

Znamo da se Šarić nije PREDAO ekipi koja je godinama radila na njegovom lociranju i hapšenju, već nekim drugima. A gde se krio, u Crnoj Gori ili Južnoj Americi, još nismo čuli, a bilo bi jako lepo i korisno da javnosti to neko i kaže. Da pokaže neke dokaze, fotografije da se Šarić stvarno godinama krio u Južnoj Americi. Ali važnije od toga gde se Šarić skrivao jesu pregovori o predaji. Jer svakoj predaji prethode nekakvi pregovori. Nije bitno ko se tu kome prvi javio, ali je bitno da javnost sazna da li je Šarićeva predaja bila bezuslovna ili je ipak bilo nekih uslova. Ako jeste, kojih?

Ovo pismo "novinarke načelnika UKP-a" upućeno je javnosti i službeniku Stanka Subotića Caneta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track