POGINULI DRUGOVI PEVAČA GRANDA: U mraku sam naleteo na raskomadanog prijatelja!
Foto: Kurir štampano Damir Dervišagić

Smrt na putu: Pevač Darko Filipović zatekao stravičan prizor

POGINULI DRUGOVI PEVAČA GRANDA: U mraku sam naleteo na raskomadanog prijatelja!

Crna Hronika -
Zvezda „Granda“ naletela na užasan sudar u kom su poginuli prijatelji koji su sa njim te večeri bili na koncertu

LESKOVAC - Jecaji u mraku!- Dok smo izvlačili dečka s mesta suvozača, pogledam iza, a drugi momak mrtav! Gledamo gde je vozač i tako tumarajući u mraku, dvadesetak metara odatle, u jarku ugledamo i njega kako leži. Svuda po putu delovi tela. Auto kao izgužvano parče novina, ne postoji! Tek onda sam shvatio da su to moji drugovi i da smo se celo veče pre toga veselili na mom koncertu.Zajedno nazdravljaliOvako za Kurir opisuje prizor koji je zatekao na putu nedaleko od Leskovca mladi pevač Darko Filipović. Nekoliko minuta ranije, u petak oko 3.30, tu su poginuli Dragoljub Janković (27) iz Leskovca, vozač „fijat stila“, i njegov brat od tetke Milan Gavrilović (26) iz Vlasotinca, trkajući se sa „škodom oktavijom“, u kojoj su bili njihovi drugovi. - To su gradski momci, sportisti, a na koncertu su sedeli sto do mene jer su bili s mojom drugaricom. Celo veče smo zajedno nazdravljali i veselili se. I onda, deset minuta posle mog nastupa, vidim ih mrtve - kaže Filipović.On navodi da je po završetku koncerta to društvo selo u dva automobila - u „fijat stilo“ i „škodu oktaviju“. U svakom ih je bilo po troje.Svetla u njivi- Ja sam krenuo za njima, možda tri minuta kasnije. Zaustavila me je policija da me legitimiše, a posle šest-sedam kilometara ugledao sam zemlju na putu i preprečenu metalnu bankinu, koja je stajala kao rampa preko puta. Upalio sam sva četiri i izašao da vidim šta se dešava - priča i dalje potreseni pevač.Svuda je bio mrak, a jedino su se u njivi pored puta videla svetla automobila.- Čujem neko cvili, vrišti! Priđem da vidim ko je i ne shvatam uopšte da je drugarica s kojom sam sedeo celo veče. Svi su dobro, kažu. Ali levo od puta su druga kola, izvrnuta! U međuvremenu je naišlo još nekoliko kola i svi su priskočili da pomognu. Ubrzo smo shvatili da su dva druga iz drugog auta mrtva. Ne mogu da izbrišem te slike iz glave, ne znam kako ću posle ovog da radim. Spavao sam dva sata, a budio sam se na svakih deset minuta. I dalje ne mogu da dođem sebi, pijem lekove za smirenje čitav dan - s tugom u glasu završio je Filipović.

 Trkali se... Ostaci uništenog „stila“ i „škoda oktavija“
Trkali se... Ostaci uništenog „stila“ i „škoda oktavija“

Poginuli... Dragoljub Janković i njegov rođak Milan Gavrilović
Poginuli... Dragoljub Janković i njegov rođak Milan Gavrilović

Vozač „stila“ ispao, usmrtila ga „škoda“Stravična nesreća u kojoj su poginuli Dragoljub Janković iz Leskovca i njegov brat od tetke Milan Gavrilović dogodila se kod sela Bošnjace nedaleko od Leskovca. U „stilu“ je bio i M. M. (26), ali je on, srećom, lakše povređen. Mladići su se trkali sa „škodom oktavijom“, u kojoj su bili njihovi drugovi. Oni su ostali nepovređeni.Prvi rezultati istrage ukazuju na to da su se dva automobila trkala na „trasi smrti“, kako meštani zovu deonicu puta između Lebana i Bošnjaca. Nesreća se dogodila kad je vozač „fijat stila“ na krivini izgubio kontrolu nad kolima, koja su počela da se okreću na putu, nakon čega su udarila u zaštitnu ogradu.- Usled tog udarca Janković je ispao iz kola, a na njega je naletela „oktavija“ i usmrtila ga na licu mesta. „Stilo“ je nastavio da se kreće bez vozača, a zatim se usled velike brzine okrenuo na krov i zaustavio na ivici puta - objašnjava izvor Kurira iz istrage.Gavrilović, koji je sedeo pozadi, ubrzo je izdahnuo.

Vozači pomagali

Minuti odlučivali- Bilo je jezivo! Delovi tela nastradalog bili su rasuti po putu. Čuli smo kako neko zapomaže, pa smo prišli da pomognemo. Činilo se kao da minuti odlučuju. Nažalost, pored vozača, brzo je izdahnuo i momak koji je bio na zadnjem sedištu - priča za Kurir Tomislav Cvetković.

Takođe, u pisanom izdanju vašeg omiljenog dnevnog lista, pored obilja zanimljivih tekstova, možete pročitati i sledeće: UŽASNO: Majka našla nogu deteta na zgarištu, policija joj rekla: Sama je zakopaj?!Sulejman Veličanstveni: Slomio sam nogu kada smo snimali osvajanje Beograda!Ja sam Srpkinja koja će živeti na Marsu!STONOTENISKI DERBI: Srđan Đoković razbio Palmu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track