POGINULI POLICAJAC I PRITVORENIK: Stigao ga premor, isekao krivinu i podleteo pod kamion!
Foto: Tanjug

STRAVIČAN SUDAR

POGINULI POLICAJAC I PRITVORENIK: Stigao ga premor, isekao krivinu i podleteo pod kamion!

Crna Hronika -
Nastradao Damir Grubač iz Sombora i Besim Bahtijarević iz Novog Pazara. Povređena još dva policajca; Grubač, koji je bio zaposlen u PU Subotica, upravljao kombijem, iako je celu noć radio u trećoj smeni

KRALJEVO - U direktnom sudaru policijskog kombija sa šleperom, koji se juče oko 9.30 sati dogodio na Ibarskoj magistrali, na putu Kraljevo-Raška, poginuo je policajac Damir Grubač (34) iz Sombora, kao i pritvorenik Besim Bahtijarević (46) iz Novog Pazara. - U marici, osim Grubača, koji je bio za volanom marice, i osumnjičenog, koji je sedeo iza njega, bila su još dva policajca - Željko I. (36) i Nemanja J. (34). I oni su teško povređeni i lekari se bore za njihov život - kaže izvor Kurira iz istrage.Krenuli u pet ujutruPolicajci iz PU Subotica su juče oko pet sati ujutru krenuli na put kako bi sproveli Bahtijarevića. On je u Subotici uhapšen po poternici novopazarskog suda zbog trgovine drogom. Na oko 30 kilometara od Kraljeva, u mestu Dobre Strane, marica je iznenada skrenula na levu stranu puta i direktno se zakucala u šleper, za čijim je upravljačem bio R. M. (34) iz Novog Pazara.- Grubač je prethodne noći radio u trećoj smeni, ali je ipak odlučio da on vozi kombi do Novog Pazara- navodi izvor. Pretpostavlja se da ga je stigao premor i da je zbog toga „isekao“ oštru krivinu.- Išao sam za plavim kombijem iz pravca Kraljeva i za trenutak sam ga izgubio iz vida dok je zalazio u krivinu, i tada mi se učinilo da je prelazio na levu stranu. Trenutak kasnije odjeknuo je snažan prasak, škripa kočnica i tutnjava. Video sam vozača kamiona kako je pritrčao i pokušao da izvadi nekog iz marice, a kad mu to nije uspelo, počeo je da se udara u glavu i plače - ispričao je očevidac.U pomoć nastradalima prvi su priskočili putnici iz automobila koji su se zaustavili. Jedan od njih, Milovan Pavlović, ispričao je da je prizor bio jeziv. - Prišli smo vozilu i ugledali muškarce koji su davali znake života. Jedan je imao teške povrede potkolenice i zapomagao je. Loše telefonske veze su nam stvorile probleme, pa je prošlo malo više vremena dok su stigli spasioci i Hitna - ispričao je Pavlović.Izlio se benzinDrugi očevidac kaže da je akciju spasavanja otežavalo to što se iz slupanog kombija izlio benzin, pa je postajala bojazan da bukne vatra.- Bilo je teško da im pomognemo, jer su bili zarobljeni delovima lima - dodaje on.Na delu Ibarske magistrale na kom se nesreća dogodila formirale su se kilometarske kolone, a saobraćaj je bio u prekidu nekoliko sati.

Voditeljka bila na mestu nesrećeNINA RADULOVIĆ: VOZAČI, NE PRETIČITEVoditeljka Nina Radulović Lečić prošla je juče pored mesta udesa. Ona je svom Fejsbuk profilu opisala stravičan prizor, navevši kako se ljudi u neverici drže za glavu. Ona je apelovala na vozače da ne pretiču i izrazila saučešće porodicama nastradalih.

SpasavanjeIZVLAČENJE TRAJALO SAT VREMENASpasavanje povređenih iz krhotina marice trajalo je duže od sat vremena. Oni su zbrinuti u zdravstvenom centru „Studenica“ u Kraljevu. Prema rečima direktora te zdravstvene ustanove Zvonka Veselinovića, njihovo stanje je teško, a lekari pokušavaju da spasu nogu jednom od povređenih. Vozač šlepera novopazarskih tablica R. M. (34) prošao je s lakšim povredama ruke.

HRONOLOGIJA / Osmoro mrtvih- 29. jun - Bračni par Draško Jokić (33) i Aleksandra Radivojević (24) iz Čačka nastradali su u Mojsinju, na Ibarskoj magistrali, kad se motor koji je vozio Draško sudario sa BMW.- 30. jun - Miljana Popović (49) i njeni sinovi, Bogomir (5) i Đurađ (18) poginuli su, a suprug Vladimir (49) teško je povređen kad se njihova „dačija“ na Ibarskoj magistrali kod Šiljakovca zakucala u šleper.- 2. jul - N. Z. (68) je poginula, a njen suprug D. Z. (75) teško je povređen kad je „jugo“ u kom su bili, kod Rušnja na Ibarskoj magistrali, sleteo s puta.- 5. jul - U sudaru marice i šlepera na Ibarskoj magistrali kod Kraljeva poginuli policajac i pritvorenik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja