Poginuo pilot Red bul eskadrile
Foto: REUTERS

Nesreća u Tirolu

Poginuo pilot Red bul eskadrile

Ostali sportovi -
Šon Kaningem se katapultirao kod Insbruka, ali da padobran se nije otvorio

BEČ - Pilot "Red Bul“ letačke eskadrile (Red arrows)Šon Kaningem, iz Koventrija, poginuo je danas kasno posle podne, pošto mu se srušio avion kod mesta Baumkirhen nadomak glavnog grada austrijske pokrajine Tirol, Insbruka.

Nešto posle 16.00 časova preko radija je saopšteno da se privremeno obustavlja sav saobraćaj na autoputu Intalautoban radi prinudnog sletanja jednog aviona. Policija je pokušala da pripremi teren za pokušaj sletanja, ali je avion pao između mesta Mils i Baumkirhen, pored puta. Prilikom pokušaja prinudnog sletanja pilot je za malo udario u jedan automobil. Međutim, BBC je javio da se Kaningem katapultirao, ali da se nije otvorio padobran.

Spasilačke ekipe brzo su stigle do mesta nesreće, a vatrogasci su uspeli da izbave pilota iz olupine, ali je on preminuo na licu mesta. Pilot je pokušao da se domogne aerodroma u Insbruku, koji je bio samo na par kilometara od mesta nesreće. Zašto u tome nije uspeo za sada je nepoznato, ali se pretpostavlja da je letelica imala tehničke probleme.

Kako javljaju austrijski mediji, avionje bio deo "Red bul" eskadrile, koja je učestvovala u šou-programu "Kini Fulgas dan" u Šlitersu. Ova manifestacija se održava svake godine u organizaciji poznatog motocikliste iz Austrije Hajnca Kinigadnera. Oko 20.000 ljubitelja brzih motora došlo je na manifestaciju, kojoj su prisustovali, između ostalih, i vozač Formule 1 Kimi Rajkonen, kao i ekstremni sportista Feliks Baumgartner.

http://www.youtube.com/watch?v=8RV2XLoRCEs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track