Pogledajte kako lažu austrijske novine

Prevara

Pogledajte kako lažu austrijske novine

Planeta -
Najveće austrijske novine Die Kronen Zeitung objavile su fotografiju iz Sirije na kojoj se vidi žena i muškarac sa detetom u naručju kako navodno beže iz razorenog Alepa

BEČ - Sramno!

Najveće austrijske novine Die Kronen Zeitung, koje čitaju oko tri miliona ljudi, juče objavile su fotografiju iz Sirije, na kojoj se vidi žena i muškarac sa detetom u naručju kako beže iz razorenog Alepa.

Međutim, ispostavilo se da je to samo jedan dobar foto-šop kojim su ove novine htele da svojim čitaocima prenesu ratnu atmosferu u Siriji.

Na levoj fotografije pokazali su porodicu koja navodno beži spasavajući živote od topova i minobacača, a u pozadini žene u tradicionalnoj muslimanskoj nošnji i brižnog muškarca koji u naručju štiti malo dete su ruševine. Međutim, na originalnoj slici u pozadini je zid sa grafitima i zelena krošnja.

Pogledajte, fotografije govore više od hiljadu reči.

Porodica jeste iz Sirije, ali su ih izvukli foto-šopom i postavili ispred ruševina.

Podsetimo, u Siriji se vode žestoke borbe između Sirijskog nacionalnog saveta i režima predsednika Bašara al Asada. Alep se od početka rata u Siriji nalazi pod velikim udarom, i pored razaranja, suočava i s nestašicama hrane i struje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track