Pogledajte momenat eksplozije u Damasku, ubijen ministar odbrane

Pogledajte momenat eksplozije u Damasku, ubijen ministar odbrane

Planeta -
U samoubilačkom napadu na zgradu državne bezbednosti u Damasku danas je ubijen sirijski ministar odbrane General Daud Rada

DAMASK - Jedna arapska televizija objavila je snimak strahovite eksplozije u kojoj je ubijen sirijski ministar odbrane, jedan od glavnih ljudi predsednika Bašara el Asada! U samoubilačkom napadu na zgradu državne bezbednosti u Damasku danas je ubijen ministar odbrane General Daud Rada.

Zgrada u centru Damaska bila je pod pojačanim obezbeđenjem. Bombaš samoubica izvršio je napad na ovu zgradu u trenutku kada se tu održavao sastanak ministara i visokih bezbednosnih zvaničnika."General Daud Rada pao je kao mučenik u terorističkom napadu na zgradu nacionalne bezbednosti", javila je televizija koja je prethodno saopštila da među učesnicima sastanka ima povređenih, od kojih su neki zadobili veoma teške povrede.

Među povređenima je i ministar unutrašnjih poslova Muhamed Ibrahim el Šaar. Na čelu državne bezbednosti je general Hišam Ihtijar, i ne zna se da li je i on povređen u napadu. Ihtijar (71) se smatra ključnim čovekom u suzbijanju nereda u Siriji protiv vlade predsednika Bašara el Asada, koji su izbili u martu 2011. godine.

http://www.youtube.com/watch?v=McDdCa2B5zA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track