POGLEDAJTE - Šumadinci: Tukli su nas motkama i lopatama

Kragujevčani premlaćeni u Novom Pazaru

POGLEDAJTE - Šumadinci: Tukli su nas motkama i lopatama

Fudbal -
Domaći igrači, navijači i redari tukli goste motkama, lopatama, kamenjem a policija sve to mirno posmatrala
1 / 5

Sedmorica igrača i članova stručnog štaba FK Šumadija 1903 iz Kragujevca povređeni su na stadionu u Novom Pazaru, kada su ih nakon meča 3. kola Zone „Morava“ protiv Jošanice brutalno isprebijali fudbaleri kluba domaćina, publika i redari!

Utakmica se završila s miroljubivih 1:1, a nezapamćeni incident koji je usledio ličio je na ratna zbivanja na frontu! "Kada je sudija odsvirao kraj ispraćeni smo psovkama. Na stotinak metara dugom putu od terena do svlačionica prvo su nas igrači Jošanice napali s leđa. Udarali su nas rukama, šutirali nogama. Dotrčali su potom i ljudi iz publike, pa čak i radnici iz obezbeđenja, naoružani motkama, a video sam jednog da je nosio i lopatu! Izubijali su nas", uznemireno prepričava golman Šumadije Aleksandar Ćurčić.

Tuču je započeo kapiten Jošanice, tvrdi fudbaler Nikola Đorđević.

"Nakon što je on podivljao nasrnulo je njih pedesetak na nas dvadesetoricu. Gađali su nas kamenicama, udarali štanglama. Bežao sam u brdo kraj stadiona, nisam imao kud, a jurila su me osmorica razjarenih. Udarali su me i izgubio sam svest. Probudio sam se u svlačionici iz koje me je izvukao fizioterapeut FK Novi Pazar, koji je gledao utakmicu, strpao u svoja kola i odvezao u Hitnu pomoć, umirujući me da će „sve biti u redu“, svedoči Đorđević.

Članovi ekipe Šumadije navode da za vreme meča ništa nije ukazivalo na incident i ne veruju da je motiv napada verska i nacionalna netrpeljivost igrača i navijača Jošanice, mahom muslimana. Jednostvno, kažu Kragujevčani, Novopazarci imaju ambiciju da se domognu višeg ranga, pa su im dva izgubljena boda teško pala, ali to svakako nije razlog za brutalno premlaćivanje.

Najteže povrede zadobili su: trener Šumadije 1903 Željko Vasić (zbog trostrukog preloma vilice mora na operaciju), golman Aleksandar Ćurčić (20 kopči na rasekotinama po licu i rukama), rezervni golman Mihailo Veličković (izbijen zub i rasekotina donje usne), fudbaleri Nikola Đorđević (prelom nosa), Stefan Milošević (naprslina nosa), Miloš Stamatović (iščašenje ramena) i Stefan Petrović (naprsnuće nožnog prsta).

I ostali članovi tima su tučeni, ali su prošli bez povreda, „zaradili“ su samo masnice.

Fudbaleri Šumadije 1903 kažu da su utakmicu u Novom Pazaru obezbeđivala samo dvojica policajaca, koji su bili nemi posmatrači incidenta?!

"Oni, sami, jednostavno ništa nisu mogli da urade. Intervenisali su tek kada im je stiglo veliko pojačanje", svedoči Nikola Đorđević.

http://www.youtube.com/watch?v=_xOOHBVaNHo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track