Pogledajte, zamotane muslimanske olimpijke

Olimpijda 2012.

Pogledajte, zamotane muslimanske olimpijke

Ostali sportovi -
Sportistiknje Saudijske Arabije Katara i Bruneja, prvi put se takmiče na Olimpijskim igrama, pošto su Olimpijski komiteti tih zemalja odlučili da uz sportiste i na najveću smotru svetskog sporta pošalju i žene
1 / 10

Sportistiknje Saudijske Arabije Katara i Bruneja, prvi put se takmiče na Olimpijskim igrama, pošto su Olimpijski komiteti tih zemalja odlučili da uz sportiste i na najveću smotru svetskog sporta pošalju i žene.

Jedini zahtev koji su imali bio je da se žene nadmeću odevene u msulimanske marame. Većina federacija čiji se sportovi nalaze u programu tridesetih letnjih Olimpijskih igara, to je prihvatila. Problem je bio sa džudoom jer je zbog zahvata u tom sportu i bezbednosti boraca na tatamiju predsednik Svetske džudo federacije Marijus Vizner rekao da sportistkinjama iz muslimanskih zemalja verovatno neće biti dovoljeno da se nadmeću sa maramama.

Četvrtog dana nadmetanja u Londonu saopšteno je da se dve džudistiknje iz Saudijske Arabije mogu takmičiti sa nekom vrstom "marame za glavu".

Pogledajte kako izgledaju olimpijke, koje, ako ne rezultatima u Londonu pažnju privlače opremom u kojoj se nadmeću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track