POGREŠILI: Ljuti Bosanci zatrpali Fejsbuk čoveka koji ima isto ime kao sudija koji ih je oštetio
Foto: Reuters

Nije sa Novog Zelanda

POGREŠILI: Ljuti Bosanci zatrpali Fejsbuk čoveka koji ima isto ime kao sudija koji ih je oštetio

Brazil 2014 -
Delim ime i prezime sa sudijom te utakmice. On je s Novog Zelanda, ja sam iz Engleske. Ponoviću još jednom. Nisam sudija koji je neopravdano poništio potpuno legalan gol Edina Džeke, piše u poruci Engleza

Jedan državljanin Velike Britanije poslednjih dana ima veliki problem. Njega su, naime, na Fejsbuku zatrpali uvredljivim porukama ljuti navijači Bosne i Hercegovine. Razlog je bizaran - zove se isto kao i sudija koji je oštetio "Zmajeve" u meču protiv Nigerije na Svetskom prvenstvu.

Piter Oliri je zbog višednevnih napada na ovoj društvenoj mreži morao da reaguje, pa je napisao poruku da on nije sudija sa Novog Zelanda koji ima isto ime.

"Građani Bosne i Hercegovine i dijaspore u svetu, molim vas da pročitate ovo pre nego mi pošaljete poruku.JA NISAM SUDIJA SA NOVOG ZELANDAOvo je ljubazna poruka svim Bosancima, onima u BiH i svetu, koji mi šalju poruke o tome kako je BiH eliminisana sa Svetskog prvenstva. Delim ime i prezime sa sudijom te utakmice. On je s Novog Zelanda, ja sam iz Engleske. Ponoviću još jednom. Nisam sudija koji je neopravdano poništio potpuno legalan gol Edina Džeke".Engleski Oliri je u nastavku poručio da voli Bosnu i Hercegovinu i da je stoga kao naslovnu sliku stavio fotografiju Starog mosta u Mostaru, gradu u kome je bio tri puta.Bosna i Hercegovina je poražena od Nigerije sa 1:0 u meču 2. kola Mundijala. Taj poraz je uticao da završe takmičenje posle prve faze. Novozelanđanin Piter Oliri je poništio regularan gol Edina Džeke zbog ofsajda, a kasnije je prevideo faul u napadu kada je Nigerija postigla jedini pogodak na meču.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track