POHAPŠENI ALBANCI: Krali imovinu Srba u Metohiji

POHAPŠENI ALBANCI: Krali imovinu Srba u Metohiji

Crna Hronika -
Uhapšeno je šest kosovskih Albanaca koji su osumnjičeni da su krali iz kuća čiji su vlasnici Srbi u selu Berkovo u opštini Klina

PRIŠTINA - Kosovska policija saopštila je danas da je u regionu Peći uhapsila šest osoba koje su osumnjičene za izvršenje krivičnog dela teške krađe i primanja ukradene robe.

Akciju hapšenja su izveli pripadnici policije iz Kline i drugih policijskih stanica iz regiona Peći u prethodna dva dana, a uhapšeno je šest kosovskih Albanaca koji su osumnjičeni da su krali iz kuća čiji su vlasnici Srbi u selu Berkovo u opštini Klina.

Tokom ove policijske operacije, kako se navodi u saopštenju, izvršeni su pretresi kuća na nekoliko lokacija gde su pronađeni kao dokazni materijal 26 prozora za koje se pretpostavlja da su ukradeni sa praznih srpskih kuća u selu Berkovo.

Tokom akcije pronađeno je 30 komada municije kalibra 7.62mm, a petorici uhapšenih određena je mera policijskog zadržavanja do 48 sati, dok je šesti, osumnjičeni za primanje ukradene imovine, oslobođen i postupak protiv njega ide u redovnu proceduru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track