Pohapšeni građevinski inspektori u Prištini

Privedeno 10 službenika

Pohapšeni građevinski inspektori u Prištini

Crna Hronika -
Današnje hapšenje rezultat je prethodne istrage koja se odvijala od septembra 2013. u vezi sa izgradnjom objekata bez dozvole

PRIŠTINA - Deset službenika opštine Priština, od kojih osam građevinskih inspektora, uhapšeno je jutros u okviru istrage o izgradnji objekata bez dozvole.

Pored inspektora, uhapšeni su i šef sektora za izgradnju odeljenja inspektorijata opštine i jedan službenik za izvršenje poslova kao i vlasnik jedne privatne kompanije.

Današnje hapšenje, koje je potvrdilo specijalno tužilaštvo Kosova, rezultat je prethodne istrage koja se odvijala od septembra 2013. godine vezano za izgradnju objekata bez dozvole u opštini Priština.

Uhapšeni službenici osumnjičeni su da su izvršili krivično delo učešća ili organizovanja organizovane kriminalne grupe, zloupotrebe službenog položaja, dok za 11. uhapšenog, vlasnika privatne firme, postoji sumnja da je učinio krivično delo falsifikovanja dokumenata.

Tužilac je naredio da se svima odredi policijsko zadržavanje od 48 sati. Tokom istrage, koja je počela u septembru prošle godine, obezbeđeni su značajni dokazi za osnovanu sumnju da su uhapšena lica počinila krivična dela, javili su mediji u Prištini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track