POHAPŠENI: Pacovskim kanalom ilegalce prebacivali u Mađarsku!
Foto: Saša Urošev

Tarifa 2.000 evra

POHAPŠENI: Pacovskim kanalom ilegalce prebacivali u Mađarsku!

Crna Hronika -
Grupa koju je predvodio Nenad N. (40) iz Novog Kneževca, uhapšena je u trenutku kad su trebali ilegalno u susednu zemlju da prebace četvoricu Sirijaca i Avganistanca

KANJIŽA: Propao unosan biznis!

Nenada N. (40), Kristijana M. (28), Danijela P.(35) i Jožefa U. (29) iz Novog Kneževca, policija je po odobrenju tužioca, uhapsila zbog sumje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi. Oni su 18. aprila, oko ponoći, u okolini sela Martonoš kod Kanjiže, u blizini državne granice, pokušali ilegalno da iz naše zemlje u Mađarsku, prebace četvoricu Sirijaca i Avganistanca:­

" Na čelu novokneževačke grupe koja se već duže vremena bavila ovim unosnim poslom je Nenad N. Sa mušterijama su postigli dogovor da novac uzmu po završetku posla, a po “glavi” je trebalo da uzmu 2.000 evra­ potvrdio je Kuriru izvor blizak istrazi.

Policija je protiv Kristijana M. podnela krivičnu prijavu kojom ga tereti da je počinio krivično delo ometanje policajaca na dužnosti. On se oglušio o naredbu policije na stane, i nastavio da beži u pravcu Martonoša ali je brzo uhvaćen.

Prilikom pretresa kuće Nenada N. i u njegovom putničkom automobilu, pronađeno je 2.014 paklica cigareta raznih proizvođača.

Gotovo da nema dana, a da u potrazi za boljim životom, državljani azijskih i afričkih zemalja, ne pokušaju da ilegalno pređu iz Srbije u Mađarsku. Od početka godine je u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice uhvaćeno 747 lica. Najčešće se radi o Avganistancima i Sirijcima.

Značajan broj inostranih migranata stupa u kontakt sa krijumčarima ljudi koji im organizuju tranzit preko Makedonije i Kosova sve do severa neše zemlje:­

" U poslednje vreme sve je više državljana Turske i Albanije. Njima su ukinute vize za ulazak u Srbiju što im, u neku ruku, olakšava put za neku od članica EU­, kažu u policiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track