Pojeo živu zlatnu ribicu pa kažnjen sa 1.000 funti!

Zabava Britanaca

Pojeo živu zlatnu ribicu pa kažnjen sa 1.000 funti!

Ludi svet -
Mladi Britanac je svoj "podvig" snimio za doček Nove godine. Na videu se vidi kako najpre ispija mešavinu piva, tabaska i tekile, da bi potom progutao i ribicu

LONDON - Britansko kraljevsko društvo za zaštitu životinja (RSPCA) odnelo je prvu pobedu u borbi protiv onih koji se zabavljaju gutajući žive ribice iz akvarijuma. Naime, 22-godišnji Gevin Houp osuđen je za svirepo ponašanje prema životinjama i kažnjen sa 330 funti nakon što je na Fejsbuku osvanuo snimak na kojem guta zlatnu ribicu.

RSPCA je početkom godine pokrenula kampanju protiv igre "Neknominate" koja se sastoji u postavljanju najluđih izazova na internetu.Mladi Britanac je svoj "podvig" snimio za doček Nove godine. Na videu se vidi kako najpre ispija mešavinu piva, tabaska i tekile, da bi potom progutao i ribicu.

Predstavnica RSPCA Mišel Čarlton izjavila je da je riba uginula od gušenja i visokog nivoa kiselina u želucu. "Gutanje živih životinja nije šala. To je neprihvatljiv čin", navodi se u saopštenju RSPCA, koje je pozdravilo odluku suda. Pored kazne od 330 funti, Houp će morati da plati i 460 funti na ime troškova sudenja.

http://www.youtube.com/watch?v=ohAj0zXy7UM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track