POKLONILA DRŽAVNI OBJEKAT: Načelnica katastra u Kučevu zaradila krivičnu prijavu!
Foto: KURIR

Vrednost zgrade procenjena na šest miliona dinara

POKLONILA DRŽAVNI OBJEKAT: Načelnica katastra u Kučevu zaradila krivičnu prijavu!

Crna Hronika -
Slobodanka S. je osumnjičena da je tokom 2010 godine, odobrila upis prava svojine objekta u vlasništvu države u korist preduzeća "Zvižd" Kučevo, koji je do tada imao samo pravo korišćenja navedene parcele sa pratećim objektom

POŽAREVAC - Požarevačka policija podnela je krivičnu prijavu protiv načelnice Službe za katastar nepokretnosti u Kučevu, Slobodanke S. (60), zbog sumnje da je zloupotrebila položaj i omogućila preduzeću "Zvižd" korist od 6,1 milion dinara.

Slobodanka S. je osumnjičena da je tokom 2010 godine, odobrila upis prava svojine objekta u vlasništvu države u korist preduzeća "Zvižd" Kučevo, koji je do tada imao samo pravo korišćenja navedene parcele sa pratećim objektom.

Upis prava svojine obavljen je bez odgovarajuće dokumentacije s obzirom da ta nekretnina nije bila predmet kupoprodaje između države i preduzeća "Zvižd".

Na taj način Privrednom društvu "Zvižd" načelnica Službe za katastar nepokretnosti omogućila je zaradu od 6.152.500 dinara, koliko je procenjena tržišna vrednost navedenog objekta.

Krivična prijava protiv osumnjičene podneta je Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track