POKRENUTA ISTRAGA U FABRICI SIRA: Rusi se kupali u kaci mleka
Foto: Facebook

Kršili pravila o higijeni

POKRENUTA ISTRAGA U FABRICI SIRA: Rusi se kupali u kaci mleka

Ludi svet -
Već je utvrđeno da je tečnost u kojoj su se zaposleni kupali bilo mleko koje se koristi za pravljenje sira, navodi se u saopštenj

MOSKVA - Ruske vlasti pokrenule su istragu zbog kršenja pravila o higijeni u jednoj fabrici sira pošto se na internetu pojavio snimak gologrudih radnika kako se kupaju u kacama sa mlekom.

Komitet za istrage saopštio je da sprovodi istragu u fabrici u sibirskom gradu Omsk pošto su fotografije radnika koji se zabavljaju kupajući se u zapenušanom mleku šokirale neke Ruse i postale hit na internetu.

"Već je utvrđeno da je tečnost u kojoj su se zaposleni kupali bilo mleko koje se koristi za pravljenje sira", navodi se u saopštenju.Skandal je izbio kada je jedan radnik fabrike okačio slike na društvenim mrežama uz komentar "Zapravo, naš posao je prilično dosadan".

Na jednoj fotografiji vide se šestorica radnika kako se "brčkaju" u buretu, občeni samo u gaće i podižu dva prsta u znak pobede.

Ubrzo se pojavio i snimak na kome se vide radnici bez košulja kako prave sir u pogonu koji nije delovao najčistije. Taj snimak je do sada pogledan na Jutjubu više od 300.000 puta.

Ruske vlasti zabranile su konzumiranje sira iz te fabrike a sama fabrika zatvorena je na 40 dana. Fabrika je ove godine u 14 gradova prodala više od 49 tona sira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track