Pol Ins: Srbiju izbaciti na deset godina

Reakcije na incident u Kruševcu

Pol Ins: Srbiju izbaciti na deset godina

Fudbal -
Ovo nas vraća u mračno doba. Razočaravajuće je kad vidite da se ovakve stvari dešavaju, tu je bilo rasnog i fizičkog nasilja, rekao je Ins

Bivši reprezentativac Engleske Pol Ins smatra da mlada reprezentacija Srbije mora biti isključena iz narednih pet takmičenja, odnosno da treba da dobije desetogodišnju suspenziju.

Engleska fudbalska federacija je događaje iz Kruševca prijavila kod UEFA.

"Da je do mene oni bi bili izbačeni sa pet narednih turnira. Bilo je odvratno gledati takve scene", rekao je bivši fudaler Liverpula, Mančester junajteda i otac mladog reprezentativca Toma Insa.

Selektor Gordog Albiona Sjuart Pirs je posle meča rekao da je tamnoputi fudbaler Dani Rouz bio na rasističkom udaru kruševačke bublike, a engleski mediji pišu da su upravo te scene glavni razlog zbog kojeg je mladi fudbaler šutnuo loptu u publiku.

Ins je poručio da je zabrinut za bezbednost svog sina.

"Kad vam je sin tamo onda je zabrinjavajuće. Blater i Platini moraju da pogledaju ovo. Ovo nisu stvari koje želimo da vidimo u fudbalu. Ovo nas vraća u mračno doba. Razočaravajuće je kad vidite da se ovakve stvari dešavaju, tu je bilo rasnog i fizičkog nasilja. Ovi momci bi trebali da postanu međunarodni igrači i moraju da se ponašaju u skladu sa tim", rekao je Ins.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track